Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski (grado)načelnici noćas pohitali po europske novce na hrvatsko-srpsku granicu

Dugoočekivana mjera otvorena je ove noći u ponoć, nakon više od godinu dana čekanja


Noćas nije bilo spavanja za gradonačelnike Pregrade, Zlatara, Klanjca i načelnika Općine Zagorskih Sela. Naime, Marko Vešligaj, Stanko Majdak, Zlatko Brlek te Željko Kodrnja pohitali su na granični prijelaz Bajakovo, jedino mjesto gdje ispostava Hrvatske pošte radi 24 sata dnevno kako bi se prijavili na Mjeru 7.4.1. za program ruralnog razvoja koji je raspisala Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a koji je otvoren napokon 18. travnja nakon više od godinu dana čekanja.

Da bi bili među prvima koji će prijaviti projekte svojih jedinica lokalne samouprave, spomenuti gradonačelnici i načelnici prevalili su dug put kako bi bili među prvima u prijavama. Kako su nam potvrdili, kod prijavljivanja, ako nekoliko apliciranih projekata ima isti broj bodova moglo bi se pokazati presudno i vrijeme prijavljivanja projekata. S obzirom na to da velik broj gradova i općina u cijeloj Hrvatskoj aplicira na ovu mjeru i ima dugo već spremne projekte, novaca sigurno neće biti dovoljno za sve pa su čelni ljudi ovih zagorskih gradova i općina htjeli biti među prvima kako bi imali što veće šanse da njihovi projekti dobe novce.

- Prijavljena je izgradnja Kulturnog centra Grada Pregrade ukupne vrijednosti 9, 3 milijuna, projekt na kojem smo zajedno s Glazbenom školom i našim udrugama u kulturi radili zadnjih nekoliko godina. Ovaj natječaj EU fondova dugo se je čekao i zbog važnosti cijeloga projekta, gdje i samo vrijeme prijave može biti odlučujuće kod odluke o odabiru predali smo među prvima našu prijavu na jedinoj pošti u RH koja radi 24 h dnevno,a nalazi se na graničnom prijelazu Bajakovo – napisao je Vešligaj na svojoj službenoj Facebook stranici.

Načelnik Zagorskih Sela Željko Kodrnja otkrio nam je da su na Bajakovo krenuli jučer iza 19 sati, a sa sobom su ponijeli svu informatičku opremu koja im je bila potrebna za elektronsku prijavu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook