Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAGORSKI GOSPODARSKI ZBOR: Više od 270 izlagača iz Hrvatske i partnerske zemlje Austrije

Okupljenima će se predstaviti brojne tvrtke, a bit će im omogućeno i korištenje besplatnih frizerskih i kozmetičkih usluga


U prostorima Hrvatske gospodaRSKE KOMORE Županijske komore Krapina održana je konferencija za novinare povodom održavanja 26. Zagorskog gospodarskog zbora. On će se u Krapini, u sklopu Tjedna kajkavske kulture, održavati od četvrtka 6. rujna do subote 8. rujna.


-Ove godine ima nešto više od 270 izlagača što je velika brojka. Uistinu se imamo čime podičiti i pozivam ljude da dođu. Zagorski gospodarski zbor je ogledalo našeg gospodarstva – rekao je predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec dodajući da će iduće godine prostor predviđen za Zbor biti premalen zbog velikog interesa izlagača.

Potpredsjednik zagorske Obrtničke komore Darko Varga istaknuo je kako će nekoliko frizerskih salona za vrijeme održavanja ZGZ besplatno nuditi svoje frizerske i kozmetičke usluge, a organiziran je i prikaz tradicijskih zanata – lončarstva, medičarstva i izrade drvenih igračaka.


A da je ponosan što je Zagorski gospodarski zbor sve veći i bolji rekao je i domaćin, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. Istaknuo je kako je Tjedan kajkavske kulture postao nezamisliv bez Zagorskog gospodarskog zbora. – Nastavljamo i s kućicama koje će biti postavljene po Krapini, ali i s našim Vinskim placom gdje će se predstavljati naši vinari. Oni će svoje proizvode nuditi od subote do subote. Drago mi je što smo nastavili tradiciju predstavljanja puhačkih orkestara što se pretvorilo u svojevrsni festival. Sva tri dana navečer imat ćemo svirke puhača – naglasio je krapinski gradonačelnik Gregurović.

Zagorski gospodarski zbor jedan je od tri najbolja u Hrvatskoj, istaknuo je župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar. Istaknuo je kako će tri izlagača biti i iz zemlje partnera Austrije te 19 njih i županije partnera Vukovarsko – srijemske. – Moram zahvaliti gospodarstvenicima i obrtnicima koji su i u prošloj godini ostvarili odlične rezultate te zabilježili rast od 6,8 posto. Odlično je što raste i broj novootvorenih radnih mjesta i broj gospodarskih subjekata te što su naši poslovni subjekti povukli značajna sredstva preko raznih mjera – naglasio je župan dodajući da su puno pomogle i mjere Vlade RH, resornih ministarstava, ali i Županije i jedinica lokalne samouprave.


Kolar je pohvalio Grad Krapinu i njihovu Turističku zajednicu zbog odličnog programa za ovogodišnji Tjedan kajkavske kulture uz riječi kako bi ovo događanje moglo privući i do 100 tisuća ljudi. – Agencije ciljano dovode grupe ovdje zbog Tjedna kajkavske kulture, velik je interes iz susjednih Županija, a smještajni kapaciteti su puni. Drago mi je i da je HRT promijenio svoju odluku i obje večeri Festivala odlučio izravno prenositi na Drugom programu – zaključio je župan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook