Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorska 'Knjiga nad knjigama' predstavljena i u Krapinskim Toplicama

Detaljnije su o Enciklopediji govorili Božidar Brezinščak Bagola, jedan od idejnih začetnika izdavanja enciklopdije te urednik Mladen Klemenčić


Prošlog je petka Enciklopedija Hrvatskoga zagorja predstavljena i u Krapinskim Toplicama.
Događanju je nazočila zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek, koja je tom prilikom istaknula da je Enciklopedija Hrvatskoga zagorja jedno veliko, sveobuhvatno djelo.

- S ponosom smo predstavili prvu enciklopediju u povijesti o Hrvatskom zagorju, koja je nastala na poticaj i uz potporu Krapinsko-zagorske županije, koja je prepoznala važnost i potrebu izdavanja ovog sveobuhvatnog djela. Željela bih zahvaliti Leksikografskom zavodu i svim ostalim suradnicima, s kojima smo u dogovorenom roku uspjeli iznjedriti našu Enciklopediju. Želja nam je da Enciklopedija uskoro bude dostupna i u digitalnom obliku - rekla je zamjenica župana Petek.

Detaljnije su o Enciklopediji govorili Božidar Brezinščak Bagola, jedan od idejnih začetnika izdavanja enciklopdije te urednik Mladen Klemenčić. Na samoj Enciklopediji radilo je čak 130 autora, a zajedno s drugim zavodskim djelatnicima i fotografima u njenoj izradi sudjelovalo je više od 150 suradnika. Predstavljanje Enciklopedija Hrvatskoga zagorja organizirala je Općinska knjižnica Krapinske Toplice u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook