Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorska delegacija na obilježavanju kornatske tragedije

Vatrogasni dio delegacije predvodio je predsjednik VZKZŽ i VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber, a u njoj su bila i dva člana DVD-a Tugonica - Podgrađe, koje s DVD-om Tisno ima prijateljske odnose


Deseta obljetnica kornatske tragedije, najvećeg stradanja vatrogasaca u Hrvatskoj, u kojoj je 2007. godine, pod još uvijek ne baš posve jasnim okolnostima stradalo 12 vatrogasaca, obilježena je 29. i 30. kolovoza.

Na obilježavanju je bila i mala delegacija zagorskih vatrogasaca te načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički. Vatrogasni dio delegacije predvodio je predsjednik VZKZŽ i VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber, a u njoj su bila i dva člana DVD-a Tugonica - Podgrađe, koje s DVD-om Tisno ima prijateljske odnose. Prvoga dana obilježavanja sudjelovali su u mimohodu od Vatrogasnog doma u Tisnom do groblja na kojem počiva 5 stradalih vatrogasaca, gdje su i zapalili svijeće za stradale vatrogasce.

Na samu obljetnicu, 30. kolovoza središnji program obilježavanja organiziran je na samom mjestu stradanja na Kornatima, uz po prvi puta prisutnost predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Nakon povratka s Kornata, zagorska delegacija prisustvovala je i na večernjoj misi, koju je uz paljenje svijeće i polaganje cvijeća na grobovima stradalih te molitveni program prije mise, predslavio mons. Zlatko Koren, župnik župe sv. Blaža u Zagrebu, nekadašnji rektor Svetišta MBB. Misi je prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je pozvao obitelji stradalih vatrogasaca na vikend u Zagreb, krajem siječnja slijedeće godine.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook