Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorcima sigurniji prijelazi preko pruga

Prema planovima Hrvatskih željeznica na području Krapinsko-zagorske županije uskoro će se osigurati 7 željezničkih prije


Prema planovima Hrvatskih željeznica na području Krapinsko-zagorske županije uskoro će se osigurati 7 željezničkih prijelaza koji su trenutno bez zaštite.

To su, na pruzi Zagreb – Čakovec, putni prijelaz kod restorana Jadran na ulazu u Zabok, prijelaz na izlazu iz Zaboka prije Hum Luga te putni prijelaz iza Budinšćine na cesti prema Podrutama.

No, kako nam je rekao Ivan Bajs, šef dionice održavanja željezničkih signalno-sigurnosnih uređaja za područje Krapinsko-zagorske županije, prvo će se osigurati prioritetni prijelazi na pruzi Zabok – Đurmanec i to u Doliću, Žutnici, Svetom Križu Začretju prema Pačetini te prijelaz u Štrucljevu.

Prioritete dogovorom određuju Ministarstvo, jedinice lokalne samouprave i Hrvatske željeznice, a radove postavljanja signalizacije izvodi Posit, tvrtka u vlasništvu HŽ-a, zbog čije zauzetosti signalni uređaji za osiguranje prijelaza u Doliću čekaju u skladištu već godinu dana.

Inače, osiguranje jednog željezničkog prijelaza stoji od 150 do 200 tisuća eura, no pitanje je hoće li do početka radova cijene ostati iste.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook