Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorci uspješni na odlično organiziranom turniru

U Zaboku održan 6. Međunarodni kickboxing turnir pod nazivom „Zabok open 2019.“


Šesti međunarodni kickboxing turnir u Zaboku okupio je 224 natjecatelja iz 39 klubova Hrvatske, Slovenije i BiH, koji su se u sjajnim uvjetima zabočke dvorane uz odličnu organizaciju BTI-a, borili u s disciplinama pointfighting, lighcontact i kicklight ili jednom riječju tatami disciplinama.
Među 39 klubova bili su i zagorski klubovi, koji su po običaju bili uspješni.

Najuspješniji su po običaju bili natjecatelji Zmaja iz Bedekovčine. Elena Ljubek bila je najbolja kod starijih kadetkinja u kategoriji do 42 kg, a Ana Sovec u kategoriji do 55 kg. Stjepan Sedak odnio je pobjedu kod juniora u kategoriji do 69 kg, dok je Ivan Sovec (-74 kg) bio drugi kod seniora, gdje je Ivan Bertić bio najbolji u kategoriji do 89 kg. Ana Sovec (-55 kg), Stjepan Sedak (-63 kg) i Ivan Bertić(-89 kg) bili su najbolji u svojim kategorijama u kicklightu.

Uz odličnu organizaciju, KBK BTI bio je uspješan i u natjecateljskom dijelu. Kod dječaka početnika Riko Ljubić zauzeo je 3. mjesto u kategoriji do 24 kg, DonnaVrhovec bila je druga u konkurenciji djevojčica do 32 kg. Drugo mjesto osvojila je i Lorena Zeba kod mlađih kadetkinja u kategoriji do 42 kg, a isti je uspjeh ponovila i u kategoriji do 47 kg. Kod starijih kadetkinja Leonarda Deak osvojila je drugo mjesto u kategoriji do 46 kg. Najviše je uspjeha imala Helena Sandra Tkalčević koja je u konkurenciji juniorki bila najbolja u kategorijama do 60 i 65 kg, a i u lightcontactu je bila najbolja u kategoriji do 65 kg.
Uspješan je bio i KBK Ninja iz Zaboka.

Julian Vukić bio je najbolji u pointfightingu kod dječaka početnika do 24 kg, a Leonardo Čvek je osvojio čak četiri zlata i to u lightcontactu i pointfightingu u kategorijama od 52 i 57 kg. Nikola Vukić bio je drugi kod dječaka početnika (-27 kg), kao i GabrijelLatin (-37 kg), dok je Tino Haramina (-33 kg) bio treći, kao i Elena Čvek (-42 kg). Leona Bartolin bila je druga u lightcontactu do 50 kg, dok je u pointfightingu bila treća. I na kraju Andrej Stovšek osvojio je drugo mjesto u kicklightu do 84 kg kod seniora.

Za KBK Krapina Nikolina Rebić osvojila je zlato u pointfightingu u konkurenciji mlađih kadetinja (+47 kg), a MarkBiščan (-30 kg) bio je drugi u istoj konkurenciji. Filip Sinković došao je do dva druga mjesta u kategoriji do 36 kg i to među početnicima i dječacima, dok su ArianŠaić (-30 kg) i Borna Topolovec (-32 kg), osvojili treća mjesta.

S dva odličja uspjehu zagorskih klubova pripomogao je i Bušido iz Svetog Križa Začretja. Antonija Škreblin bila je brončana, a Karlo Kos srebrni.

Ekipno BTI je bio četvrti u poinfightingu, Ninja osma, a Krapina petnaesta. Zmaj je bio najbolja ekipa u lightcontactu, dok je u kicklightu bio drugi.

Pred početak natjecanja natjecatelje su pozdravili dopredsjednik sabora Siniša Hajdaš-Dončić, dožupan Anđelko Ferek-Jambrek, dogradonačelnica Grada Zaboka Valentina Đurek, predsjednik zabočke sportske zajednice Ivan Jelenčić i ravnatelj sportske dvorane Dragutin Črnjević, koji su se prigodnim riječima obratili nazočnima. Zvonko Kar, čelni čovjek BTI-a, u znak zahvale uručio im je priznanja kluba.

- Moramo biti prezadovoljni. Uložili smo dosta truda, ali isplatilo se. Nadam se da su svi iz Zaboka otišli s osmijehom na licu. Još jednom smo pokazali da je BTI spreman organizirati velike kickboxing priredbe. U isto vrijeme bili smo i natjecateljski uspješni, pa je moja sreća još i veća. Hvala svima koji su nam pomogli i koji nas podržavaju – riječi su Zvonka Kara-Braca

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook