Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorci u Puli najavljuju manifestaciju 100% ZAGORSKO

‘100% ZAGORSKO’ na pulskoj će Portarati i Giardinima 8. i 9. lipnja predstaviti sve najbolje od Zagorja, a u ponedjeljak 4. lipnja u Puli će se održati konferencija za medije gdje će se najaviti sama manifestacija uz brojne popratne sadržaje i poklone


Krapinsko – zagorska županija 8. i 9. lipnja u Puli (Portarata i Giardini) organizira svoju tradicionalnu manifestaciju 100% ZAGORSKO, koja se već dugi niz godina održava u Zagrebu te nekoliko godina u Rijeci. Stoga će u Gradskoj vijećnici u Puli u ponedjeljak, 4. lipnja u 12 sati biti održana konferencija za medije na kojoj će biti najavljeno ovo događanje. Konferenciji za medije nazočit će  župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, župan Istarske županije Valter Flego, gradonačelnik Pule Boris Miletić, predsjednik HGK, županijska komora Krapina Josip Grilec, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško i voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar. Krapinsko – zagorska županija će Gradu Puli pokloniti glazbenu ogradu na kojoj se mogu odsvirati prvi taktovi hrvatske himne.  

Istog dana, u 11,30 sati bit će održana dodjela tradicijskih drvenih igračaka u sklopu projekta „Dajmo djeci korijene i krila“, kojeg provode Radio Kaj i Etnografski muzej iz Zagreba uz potporu Krapinsko-zagorske županije. Igračke će dobiti Dječji

100% ZAGORSKO je manifestacija prodajno-izložbenog karaktera na kojoj će biti izlagani poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Izvorne proizvode Zagorja predstavljat će pedesetak  izlagača - poljoprivredni proizvođači, obrtnici, tvrtke, toplice, agroturizmi, hoteli te restorani i kulturne ustanove.

Ulice Pule ispunit će zvuci i mirisi zagorske tradicije. U ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće,  rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, kao i licitari i tradicijske igračke koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. U sklopu manifestacije bit će organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca i umanjeni prikaz špilje Hušnjakovo (fotografiranje, animacija djece i odraslih), prikaza starih zanata, borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku te bogat kulturno-umjetnički program.

Zagorci će u središtu Pule predstaviti  svoje štrukle, mlince, ekološki uzgojeno povrće, domaći češnjak…Zaputite se 8. ili 9. lipnja do grada i pogledajte ili kušajte zagorske delicije, pozvali su građane na portalu pulainfo.hr, stoga vjerujemo da će naša 100 posto zagorska izložba domaćih proizvoda polučiti interes i uspjeh i u Puli, gdje se održava po prvi puta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook