Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorci na sjednici Youth Regional Networka u Portugalu

Problem nezaposlenosti mladih bio je glavna tema sjednice, o kojem se raspravljalo na zajedničkoj konferenciji te na više radionica


Veronika Kolman i Vedran Kašić, predstavnici Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije, sudjelovali su od 21. do 23. svibnja na plenarnoj  sjednici Youth Regional Networka, regionalne mreže mladih koja okuplja predstavnike mladih iz europskih regija te potiče na razmjenu ideja i iskustava, ali i usmjerava na osmišljavanje zajedničkih projekata i međuregionalno povezivanje mladih.

Sjednica Youth Regional Networka okupila je u portugalskom gradu Ponta Delgadi na Azorskom otočju šezdesetak predstavnika mladih iz 26 europskih zemalja. Problem nezaposlenosti mladih bio je glavna tema sjednice, a o istom se raspravljalo na zajedničkoj konferenciji te na više radionica. Naši predstavnici sudjelovali su na radionici odbora „Poduzetništvo i profesionalni život mladih“. Zagorci su se uključili u raspravu o preprekama i poticajima s kojima se mladi sreću u pokretanju vlastitih tvrtki. U tom je procesu značajna uloga državnih, regionalnih i lokalnih vlasti koje moraju stvoriti poticajno okruženje za stvaranje poduzetništva mladih, zaključak je radionice.

Regionalna mreža mladih djeluje u sklopu Skupštine europskih regija koja objedinjuje preko 230 regija dok sama mreža trenutno broji 42 regije članice. Osim regija iz zemalja EU, članice dolaze i iz Rusije, Švicarske, Norveške, Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske i Ukrajine.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook