Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorci dobili novu Počasnu postrojbu 'Čuvari hrvatske himne'

Uz večerašnje polaganje vijenaca povodom Dana državnosti, kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku, premijerno je predstavljena Počasna postrojba 'Čuvari hrvatske himne'.


Povodom sutrašnjeg Dana državnosti, delagacija Krapinsko-zagorske županije, na čelu sa županom Željkom Kolarom, zamjenicima župana Jasnom Petek i Anđelkom Ferek-Jambrekom, te predsjednicom Županijske skupštine Vlastom Hubicki, položili su večeras, u pratnji povijesne postrojbe Krapinsko-zagorske županije 'Keglevićeva straža', vijence kod spomenika hrvatskoj himni 'Lijepa naša' u Zelenjaku.

Tom prigodom, premijerno je predstavljena i nova zagorska povijesna postrojba, Počasna postrojba 'Čuvari hrvatske himne', koju trenutno čini deset članova, a za koju je svečane odore dizajnirala umjetnica Maja Vukina Bogović, pročelnica Općine Kraljevec na Sutli, javnosti poznatija kao nedavno izabrana 'Miss mamma Hrvatske'

-Imamo privilegij da u Zelenjaku imamo naš grb, zastavu i himnu, i jedini na svijetu spomenik himni 'Lijepa naša'. Iz Hrvatskog zagorja na svim je bojištima bilo 11.500 branitelja. Najbolji među njima su dali svoje živote, a na nama je da stvorimo onakvu državu kakvu su sanjali naši branitelji – istaknuo je, između ostalog, župan Kolar. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook