Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok danas dočekuje Goricu uz prisustvo publike

Nakon 202 dana HT Premijer liga vraća se u Zabok


Točno prije 202 dana odigrana je zadnja utakmice HT Premijer lige košarkaša u Zaboku, u kojoj je domaćin na „Dan žena“ poražen od Cibone rezultatom 58:77. Nakon te je utakmice Zabok trebao gostovati u Zadru, ali zbog pandemije Covida-19 liga je „zamrznuta“ i nije se više nastavljala. Počela je prošlog tjedna, no Zabok svoju prvu utakmice protiv Cibone u Zagrebu, upravo zbog problema domaćina kojem je većina igrača bila zaražena Covidom, pa su još uvije aktualni prvaci tražili odgodu.

Tako Zabok danas počinje svoj „premijerligaški“ put u ovoj sezoni i to kao domaćin jakoj Gorici u utakmici 2. kola. Zabok je 1. veljače pobijedio Goricu s velikih 19 koševa viška (82:63) u jednom od najboljih izdanja u prošloj sezoni. Briljirali su u toj utakmici Anzulović, Smajlagić i Lončar, kojih nažalost večeras neće biti u redovima Zabočana. Anzulović je ozlijeđen, a Smajlagić i Lončar više nisu članovi kluba.

Realno teško je očekivati da će se tako nešto dogoditi i večeras, iako je u sportu sve moguće. Gorica je od ove sezone stekla status ABA 2 ligaša, pa je dodatno pojačala roster. Od ove sezone članovi Gorice su Batur, Kalajžić, Ljubičić i Kovačević. U prvom je kolu Gorica pobijedila Split rezultatom 79:73.

Ključ obrane biti će u obrani. Uspije li Zabok šuterski jaku i raznovrsnu Goricu limitirati do 70 koševa sigurno će imati svoje šanse.

Županijski i lokalni stožer Civilne zaštite dozvolili su prisustvo gledatelja, ali uz strogo poštivanje epidemiloških mjera. Utakmicu Zaboka i Gorice moći će pratiti 200 gledatelja, koji će morati nositi maske. Svim gledateljima i akterima utakmice bit će izmjerena temperatura, a svoje će prisustvo morati ovjeriti potpisom. Na tribinama će se poštivati tkz. „socijalna distanca“ što znači da će od gledatelja do gledatelja biti propisani razmak.

KK Zabok moli sve gledatelje za razumijevanje i poštivanje zadanih mjera. Ova je utakmica svojevrsni ispit. Ako će sve proći u najboljem redu, a nadajmo se da hoće, dio gledatelja će cijelu zimu moći u uživati u košarci i utakmicama Zaboka, koje su uvijek dobro posjećene.

Utakmica između Zaboka i Gorice odigrat će se danas (26.9.) u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook