Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočanin Tomislav Končevski smijenjen s mjesta predsjednika Hrvatskih laburista

Na čelu Laburista Končevskog je zamijenio 42-godišnji predsjednik Podružnice Hrvatskih laburista Primorsko-goranske županije David Bregovac.


Iako se Zabočanin Tomislav Končevski ponovo kandidirao za predsjednika stranke, na 4. redovnom Izbornom saboru Hrvatskih laburista – Stranke rada, za predsjednika je izabran David Bregovac iz Rijeke, a za potpredsjednike Snježana Kirinić i Bruno Zorić.

Izaslanici Izbornog sabora izabrali su i članove središnjih tijela stranke – Nacionalnog vijeća, Suda časti, Statutarne komisije i Nadzornog odbora, kao i tajnicu stranke, Maju Ilčić.

Obzirom da bivši predsjednik stranke i saborski zastupnik Tomislav Končevski, na posljednjim parlamentarnim izborima stranku nije uspio uvesti ponovo u Sabor, što je članstvo doživjelo kao neuspjeh, ovakva odluka bila je i za očekivati. Sam Končevski nije nam bio dostupan za izjavu u vrijeme pisanja ovog teksta, a iz same stranke tek su kratko priopćili:

"Nakon unutarstranačkog izbornog procesa Hrvatski laburisti – Stranka rada u sklopu širokog saveza lijevih političkih stranaka nastavlja se boriti za socijalnu i društvenu solidarnost, ravnopravnost i napredak, zaštitu rada, radnika i njihovih prava, za dostojanstven život za sve građane. I dalje ostajemo glas protiv svih oblika diskriminacije, netolerancije, širenja govora mržnje, retrogradnih procesa u društvu koji sve više jačaju te povijesnog revizionizma koji prijeti samom ustavnom temelju Hrvatske"

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook