Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočanin Nikola Đurek nominiran za prestižnu nagradu

Đurek se našao u društvu još dvoje nominiranih


Jedan od najpoznatijih hrvatskih tipografa, Zabočanin Nikola Đurek nominiran je za Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva 1718.

Đurek je nominiran za knjigu Osnove oblikovanja pisma zajedno s autorom Frank. E. Bloklandom koja je izdana u svibnju ove godine.

Riječ je o knjizi koja je započeta kao prijevod već klasičnog udžbenika nizozemske tipografske škole, a nadograđena je i nadopunjena rezultatima Đurekovih istraživanja i usustavljivanja promišljanja specifičnosti tipografskog zapisivanja hrvatskog jezika. Osim dizajnerima i studentima dizajna namijenjena je svima zainteresiranima za povijest pisma i tipografije te kaligrafsko pisanje.

foto: dizajn.hr

Uz Đureka, još je dvoje nominiranih za prestižnu nagradu.

O dobitniku Velike nagrade odlučivat će Međunarodni ocjenjivački sud Izložbe 1718, a odluka će biti objavljena za otvorenju Izložbe, 25. listopada ove godine u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Podsjetimo, Đurek je dobitnik prestižnih međunarodnih priznanja i nagrada. Tako je, između ostalog, napravio pismo koje se koristio za projekt vizualnog identiteta za najpoznatiju glazbenu nagradu Grammy.

izvor: dizajn.hr

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook