Prethodni članak
Sljedeći članak

Za udruge civilnog društva 1,37 milijuna kuna

Danas je u Krapini župan Željko Kolar potpisao ugovore o dodjeli ukupno 1,37 milijuna kuna udrugama civilnog društva koje djeluju na području Krapinsko - zagorske županije


Ispred Športske zajednice Krapinsko – zagorske županije, kojoj je namijenjeno 860 tisuća kuna iz županijskog proračuna, ugovor je potpisao predsjednik Stjepan Fotivec. Županijski školski sportski savez KZŽ dobit će 190 tisuća kuna, a ugovor je potpisala njegova predsjednica Tatjana Tuđa. U ime Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih društava KZŽ, koja dobiva 150 tisuća kuna, ugovor je potpisao Boris Roman Blažinić, a u ime 'Kajkavijane', Društva za prikupljanje, čuvanje i promicanje hrvatske kajkavske baštine koja dobiva 70 tisuća kuna Ines Krušelj Vidas. Ispred Zajednice tehničke kulture, kojoj je namijenjeno 66 tisuća kuna, potpisnik je bio Denis Vincek, a ispred Kostelske pištole –Keglevićeve straže, koja će dobiti 35 tisuća kuna, Milan Flegar.

- Ovo što smo danas potpisali je naša novčana i materijalna potpora. No suradnja Županije i ovih udruga je šira i veća od toga. Ove su udruge koje spajaju djecu, budućnost i  njegovanjem baštine prošlost, one su ključ razvoja društva. Bez potpore ovih ljudi i onoga što rade, slika o Krapinsko – zagorskoj županiji ne bi bila tako dobra i pozitivna kao što je danas. Hvala na svemu što radite, i dalje ćemo vas pratiti koliko ćemo biti u mogućnosti – poručio je župan Željko Kolar predstavnicima udruga.

Potpisivanju ugovora su nazočili i zamjenica župana Jasna Petek i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Ivan Lamot.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook