Prethodni članak
Sljedeći članak

ZA super start – ime je paketa opreme za novorođene koji će dobivati najmlađi Zabočani

Sadržaj paketa smo osmislili sami, a proizvode će šivati domaća tvrtka Ethereal u vlasništvu mlade zagorske poduzetnice Silvije Celjak, koja i sama posluje na području našeg grada – istaknuo je gradonačelnik


ZA super start. Ime je to paketa opreme za novorođene koje će Grad Zabok, uz novčani iznos, poklanjati svojim najmlađim stanovnicima. Put od ideje do realizacije, kaže gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, trajao je samo nekoliko dana. – Sadržaj paketa smo osmislili sami, a proizvode će šivati domaća tvrtka Ethereal u vlasništvu mlade zagorske poduzetnice Silvije Celjak, koja i sama posluje na području našeg grada – istaknuo je.

Sadržaj paketa
Sam paket sadrži pamučnu dekicu, ručnik s kapuljačom, dvije tetra pamučne pelene i podbradak. – Odlučili smo se na korisne proizvode koji trebaju svakom novopečenom roditelju i mališanu. Neke stvari su i personalizirane, pa tako dekica sadrži mali logo Grada Zaboka dok je na podbratku otisnuto 'Ja <3 Zabok'. Poklon pakete ćemo uručivati dva puta godišnje, pred Dan grada 22. svibnja i u predbožićno vrijeme, to su inače i termini kada imamo naše prijeme za novorođene. Nadamo se kako će se epidemiološka situaciju uskoro poboljšati pa će biti moguće ponovno ih organizirati – istaknuo je gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

Povećanje broja novorođenih
Valja reći kako Zabok s 1000 kuna daruje prvo dijete, s 2000 drugo, a s 3000 kuna treće i svako sljedeće dijete, a u posljednjih godinu dana Grad Zabok zabilježio je znatno povećanje broja novorođenih. Naime, u 2020. godini rođeno je 22 djece više nego u 2019. godini. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook