Prethodni članak
Sljedeći članak

Za stručno osposobljavanje i zapošljavanje veterana 80 milijuna kuna

Plenković je rekao da mora demantirati napise o tome kako su utrošena sredstva koje su ljudi donirali za potres



U iduće tri godine za stručno osposobljavanje i zapošljavanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji bit će osigurano 80 milijuna kuna - iz proračuna 31 milijun te 49 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda.

Predviđeno je to Programom stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023., koji je Vlada usvojila na sjednici.

Cilj je Programa poboljšati pristup tržištu rada te povećati konkurentnost i stvarati uvjete za što uspješnije socijalno uključivanje nezaposlenih hrvatskih branitelja i nezaposlene djece smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja, djece dragovoljaca i djece HRVI-a iz Domovinskog rata.

"Financirat će se iz proračuna u iznosu od 31 milijun kuna te sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 49 milijuna kuna", naveo je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Program sadrži mjere namijenjene obrazovanju, samozapošljavanju i zapošljavanju kod poslodavaca osoba iz ciljne skupne, mjere namijenjene radu zadruga i proširenju djelatnosti te održavanju poslovanja.

Sadrži i dva projekta Ministarstva hrvatskih branitelja koji će biti financirani sredstvima EU fondova, a odnose se na potpore za samozapošljavanje te dodjelu potpora za društveno poduzetništvo.

Plenković demantirao da će sredstva donirana za srušene kuće biti podijeljena ministrstvima

"To će biti donirano za obnovu", rekao je.

Marić je rekao da će donirana sredstva raspodjeljuju na poziciji Središnjeg ureda za obnovu.

"To će se korisitti za obnovu, rušenje srušenih kuća i gradnju kuća", rekao je Marić. Marić je kazao da je uplaćeno nešto više od sto milijuna kuna.

"Svaka sljedeća uplata će se s prvim radnim danom u mjesecu proslijediti Središnjem državnom uredu za obnovu", rekao je Marić.

Plenković je dodao da će sva uplaćena sredstva biti korištena za obnovu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook