Prethodni članak
Sljedeći članak

Za projekte u Zagorju preko 23 milijuna kuna

Radi se o mjeri 7.4.1.


Konačno su objavljeni rezultati mjere 7.4.1., na koju su mnogi naši načelnici i gradonačelnici prijavili projekte te polagali puno nade za dobivanjem sredstava koja će im omogućiti realizaciju izgradnje novih i adaptacije postojećih objekata.

Za četiri zagorske općine Zlatar Bistrica, Desinić, Zagorska Sela i Konjščina te dva vrtića iz Donje Stubice i Velikog Trgovišća, osigurano je 23 milijuna 724 tisuće kuna. Najviše je dodijeljeno Općini Konjščina, čak 6 milijuna 687 tisuća kuna za rekonstrukciju i nadogradnju Dječjeg vrtića Konjščina. Potpore su odobrene i za općinu Zlatar Bistrica 2.518.903 za dogradnju Dječjeg vrtića ''Zlatni dani'', za Zagorska Sela 1.647.545 kuna za adaptaciju zgrade Pločko u staroj jezrgi i Desinić 4.719.676 za obnovu rodne kuće Đure Prejca. Radi se o mjeri 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovu mjeru povećan je na 472 milijuna kuna, što je omogućilo financiranje 102 projekta. No, iako se ova mjera ukida, obećano je da će se raspisati nova mjera, samo za projekte izgradnje novih vrtića, na koju će se moći prijaviti sve naše općine i gradovi koji nisu iz ove mjere dobili sredstva za projekte izgradnje vrtića.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook