Prethodni članak
Sljedeći članak

Za projekt ''Zalogajček'' Krapinsko-zagorska županija dobila 702 tisuće kuna

U zagorskim osnovnim školama i prije raspisivanja ovog poziva svako dijete iz spomenute kategorije imalo je osiguran obrok u školi. Sredstva su dosad bila osiguravana kroz proračune jedinica lokalne samouprave, a tamo gdje to nije bio slučaj, škole su se same pobrinule da djeca dobiju obrok

  • Zagorski župan Željko Kolar ugovor je potpisao u Ministarstvu socijalne politike i mladih

    Zagorski župan Željko Kolar ugovor je potpisao u Ministarstvu socijalne politike i mladih


Provedbom projekta „Zalogajček“ u školskoj godini 2016/2017. bit će osigurano pružanje nefinancijske pomoći  za djecu osnovnoškolske dobi na području Krapinsko-zagorske županije koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva. Uz nositelja projekta, Krapinsko-zagorsku županiju, u projekt je uključeno ukupno 29 osnovnih škola te Grad Krapina i Općina Stubičke Toplice kao osnivači tri od ukupnog broja navedenih škola.

Krapinsko-zagorska županija za provedbu projekta je dobila 702 tisuće kuna, u sklopu poziva „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“, kojeg je raspisalo Ministarstvo socijalne politike i mladih, a koji je financiran u stopostotnom iznosu iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Potpisivanje ugovora sa korisnicima sredstava održano je jučer u Zagrebu u Ministarstvu socijalne politike i mladih.

- Na području Krapinsko-zagorske županije u osnovnim školama i prije raspisivanja ovog Poziva svako dijete iz spomenute kategorije imalo je  osiguran obrok u školi. Sredstva su dosad bila osiguravana kroz proračune jedinica lokalne samouprave, a tamo gdje to nije bio slučaj, škole su se same pobrinule da djeca dobiju obrok. S obzirom da se otvorila mogućnost za financiranje tih potreba iz Fonda europske pomoći Krapinsko-zagorska županija, koja je osnivač škola, odlučila je prijaviti projekt „Zalogajček, kako bi školama nadoknadila troškove u stopostotnom iznosu – rekao je zagorski župan Željko Kolar.

Sredstva su dobila ukupno 22 korisnika u ukupnom iznosu od 13 milijuna i 670 tisuća kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook