Prethodni članak
Sljedeći članak

Za kraj polusezone poraz od Splita

11. kolo I. Hrvatske malonogometne lige, JESENJE – Split 1:3

  • Matija Majcenić i Danijel Vincelj

    Matija Majcenić i Danijel Vincelj


Malonogometaši Jesenje završili su premijernu polusezonu u I. HMNL bez da su osjetili slast pobjede. U jedanaestom, posljednjem kolu jesenskog dijela, slast pobjede u Krapini osjetila je i momčad Splita, predvođena fantastičnim vratarom, Žarkom Luketinom. Jesenje je imala više od igre, čak 52 udarca prema vratima, no „hobotnica“ Luketin radio je čuda na golu.

U prvom dijelu Jesenje je bilo bolji protivnik. Dva puta je opasno prijetio Ivan Kovačec, a Matija Majcenić uzdrmao je vratnicu. No kako to biva u sportu, promašaji se kažnjavaju. Sekundu prije kraja poluvremena Kirevski je šokirao dvoranu u Krapini i nakon brze akcije spremio loptu u mrežu za 0:1.

Slično je bilo i u nastavku. Već u prvoj pravoj akciji Majcenić u 21. minuti ponovno pogađa vratnicu. U 24. minuti novi šok za domaće. Sekulić je odlično prošao desnom stranom i na drugoj stativi uposlio Marića kojeme nije bilo teško spremiti loptu u mrežu za 0:2. „Zeleni“ se nisu predavali. U periodu od 29.-32. minute napravili su strašan pritisak, izveli 7 kornera. Prijetili su 2 puta Vincelj, pa 2 puta Ivan Kovačec i 2 put Vincelj, no Luketin čini čuda. U 33. minuti brza kontra Splita, Kirevski je prebacio Končevskog, lopta je već skoro bila u mreži, a onda ju je zaustavila vratnica. Minutu kasnije Marić sam izlazi pred Končevskog, koji brani njegov udarac, a u 36. minuti Tešija prebacuje domaćeg vratara, a kad su već mnogi vidjeli loptu u golu, izbio ju je Ivan Kovačec. U slijedećoj akciji na suprotnoj strani Vincelj s tri metra puca u Luketina. Tri i pol minute prije kraja Grdovića zove time-out, a Vincelja promiče u vratara-igrača. Jesenje plete mreže i konačno 33 sekundi prije kraja utakmice Švaljek na asistenciju Rumbaka pogađa za 1:2 i budi malu nadu u makar remi. No 10 sekundi prije kraj Luketin pogađa Tešiju, a ovaj glavom postavlja konačnih 1:3, na veliko razočaranje domaćih, koji su zaslužili barem bod po viđenom.

-Gledali smo statistku utakmice u svlačionici, imali smo 52 udarca, od čega 36 okvir, od čega 27 obrana vratara Luketina. Statistika najbolje govori sve. Borili smo se, dali 120% od sebe, ali jednostavno nismo imali sreće. Luketin je vrhunskim intervencijama pokazao zašto je reperezentativni vratar. Šteta. – riječi su Matije Majcenića nakon utakmice protiv Splita.

Iako je Jesenje jedina momčad bez pobjede polusezonu nije završila na posljednjem mjestu. Posljednji je Osijek Kelme, koji uz jedinu pobjedu protiv Jesenja ima još jedan remi, dok Jesenje ima četiri remija, ali bolju gol-razliku. Pred „zelenima“ je teška borba za opstanak, no prije toga treba sjesti i vidjeti tko je, a tko nije za ovaj rang natjecanja, a možda treba razmisliti i o po kojem pojačanju.

 

JESENJE – SPLIT 1:3 (0:1)

KRAPINA: SD Krapina, GLEDATELJA: 300, SUCI: Blažin i Stanić (oba iz Zagreba), DELEGAT: Siladi (Zabok).

STRIJELCI: 0:1 Kirevski 20', 0:2 Marić 24', 1:2 Švaljek 39', 1:3 Tešija 40'.

JESENJE: Končevski, Švaljek, Rumbak, Vincelj, Majcenić, Malogorski, A. Kovačec, Janžek, Artić, Cvilko, I. Kovačec, Hanžić, Osredečki, Puljek. TRENER: Robert Grdović

SPLIT: Luketin, Kosor, Jurlina, Marić, Sekulić, Pavlović, Vladović, Radić, Suton, Kirevski, Tešija.  TRENER: Marinko Mavrović

AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Jesenje: 2 (1+1); Split: 6 (2+4).

CRVENI KARTON: Sekulić 26' (drugi žuti karton).

 

Ostali rezultati  11. kola:

Square – Crnica 3:3

Vrgorac – Osijek Kelme 8:3

Alumnus – Uspinjača Gimka 5:5

Universitas Split – Futsal Dinamo 1:1

Brod 035 – Novo Vrijeme 0:7

 

Lista strijelaca

17 Duško Martinac (Vrgorac)

13 Josip Vukičević (Crnica)

11 Dos Santos Leonarado (Square), Luka Suton (Vrgorac)

10 Saša Babić (Novo Vrijeme), Sivio Toth (Uspinjača Gimka)

7 RENATO RUMBAK (JESENJE)

5 DENIS GAMILEC (JESENJE)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook