Prethodni članak
Sljedeći članak

Vrtić i cesta Šagudovec - Sekirevo Selo najvažniji su projekti Općine Gornja Stubica za 2018.

Općina očekuje 7,5 milijuna kuna iz drugih proračuna za projekte koje je prijavila na natječaje fondova EU i ministarstva

Na sjednici održanoj u petak, Općinsko vijeće Gornje Stubice donijelo je proračun za 2018. godinu, koji je planiran u iznosu od 16.560.800,00 kuna, što je u odnosu na 2017. povećanje za 6 posto. Najveći dio sredstava utrošiti će se na izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture i to u iznosu od 10.579.000,00 kuna, a tu je uključeno održavanje nerazvrstanih cesta, lokalnih vodovoda, groblja, javne rasvjete, poslovnih bojekata, javnih površina, zatim sanacija lokalnih cesta i klizišta, uređenje, izgradnja i modernizacija javne rasvjete, izgradnja cesta, dječjeg vrtića, nogostupa te proširenje groblja.

Za razvoj zajednice planirano je 713.300,00 kuna za poticanje poljoprivrede, malog i srednjeg poduzetništva, razvoja turizma, izradu Strategije razvoja Općine, sanaciju Kućice pod Lipom, uređenje prostora bivše pošte te dječje igralište u Sv. Mateju. Za djelatnost vatrogastva, CZ, JVP i GSS planiran je iznos od 423.000 kuna, za predškolski odgoj planirano je 641.000 kuna, za osnovnoškolsko obrazovanje planirano je 20.000 kuna, za sufinanciranje rada pomagača u nastavi planirano je 20.000 kuna, za sufinanciranje kupnje školskih knjiga planirano je 10.000,00 kuna, za logopedsku službu planirano je 12.000 kuna, a za sufinanciranje programa SUVAG-a planirano je 25.000,00 kuna.

U proračunu su i sredstva za javne potrebe u socijalnoj skrbi u iznosu od 571.000 kuna, za javne potrebe u kulturi u iznosu od 70.000,00 kuna te za javne potrebe u športu u iznosu od 283.000 kuna. Načelnik Jasmin Krizmanić istaknuo je kako se od većih projekata očekuje izgradnja nogostupa prema Jakšincu za što je osigurano milijun i pol kuna iz proračuna. Od 16 i pol milijuna kuna, koliki je proračun, 7.5 milijuna kuna su sredstva koja Općina očekuje vezano na kandidature projekata prema EU fondovima i ministarstvima. – Radi se o projektima koje smo već prijavili ili planiramo prijaviti na natječaje. Prije svega, tu je projekt izgradnje dječjeg vrtića i ceste Šagudovec – Sekirevo Selo koji smo prijavili na Ministarstvo poljoprivrede i za što se nadamo dobiti sredstva – rekao je načelnik, dodavši još i proširenje groblja prijavljeno na isto ministarstvo, za što se očekuje oko 600 tisuća te za sanaciju klizišta 350 tisuća kuna i javnu rasvjetu oko 570 tisuća kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Od 16:00 sati za sve skupine vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb.  Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji: -kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prometovati autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje držav...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program