Prethodni članak
Sljedeći članak

Vrijedna donacija tvrtke Ohm LAB Općoj bolnici Zabok

Doniran je mikroskop vrijedan 10 tisuća kuna


Danas je u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana održana primopredaja vrlo vrijednog mikroskopa. Riječ je o donaciji vrijednoj 10 tisuća kuna, a bolnici ju je darovala tvrtka Ohm LAB iz Zaboka, koja se između ostalog, bavi prodajom i održavanjem laboratorijske opreme.

- Posebnost ovog mikroskopa je ta da je opremljen digitalnom kamerom koja se softverom povezuje na osobno računalo i nije nužno gledati kroz okular mikroskopa već se prikaz same slike može vidjeti na računalu – istaknuli su Nikola Herceg i Miroslav Ciglenečki, suvlasnici i direktori tvrtke koji su zajedno s Ivanom Kovačićem uručili donaciju.

Da je riječ o vrlo vrijednoj donaciji koja će koristiti struci potvrdio je ravnatelj bolnice Tihomir Vančina. - Mikroskop će sasvim sigurno poboljšati uslugu u našem laboratoriju. Mi smo laboratorij koji ima međunarodni certifikat kvalitete između devet laboratorija u Hrvatskoj. Također smo jedni od najsuvremenijih laboratorija i liječimo 135 tisuća ljudi godišnje te napravimo milijun pretraga u  bolnici. Ovaj mikroskop će doprinijeti još boljem radu naših djelatnika kao i samoj zdravstvenoj zaštiti u laboratoriju – istaknuo je Vančina.

Sa stručnog stajališta o samom mikroskopu govorila je magistra Gordana Tkalec iz Opće bolnice i bolnice hrvatskih veterana.

- Budući da je mikroskop opremljen kamerom, omogućit će istovremeno gledanje dvije kolegice i donošenje mišljenja te sugeriranje liječenja pri donošenju dijagnoze. Koristit će za edukaciju kod svih specifičnih slučajeva u situaciji kad se otkrivaju neke od hematoloških bolesti kod pacijenata – naglasila je Tkalec i dodala kako je ovo prvi takav mikroskop kojeg ima Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana.

Zadovoljstvo donacijom nije krila niti zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.

- U ovo blagdansko vrijeme svaka donacija zagorskih gospodarstvenika je dobrodošla. Time pokazuju svoju društvenu odgovornost i vraćaju dio svoje dobiti zajednici. Uz sva moguća ulaganja koja Krapinsko-zagorska županija radi u medicinsku opremu, stručno osposobljavanje medicinskih struktura, svaka donacija je hvalevrijedna jer time svaku zdravstvenu uslugu poboljšavamo i podižemo kvalitetu života i to je najvažnije – naglasila je Petek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook