Prethodni članak
Sljedeći članak

VREMENSKA PROGNOZA: Veći dio tjedna suho

Na blagdan Svih svetih, u srijedu, vrijeme će biti suho i prohladno


Suprotno kišnom i svježem rujnu, listopad nam je sad donio puno povoljnije vremenske prilike. Na prelasku iz listopada u studeni postoji mogućnost jutarnjeg mraza pa treba pripaziti na biljke, osobito na cvijeće povodom blagdana Svih svetih. Povoljna je okolnost što neće biti oborina, tek oko nedjelje ili ponedjeljka bi moglo biti nešto kiše. Neki se sjećaju čak i snijega na blagdan Svih svetih, ali ove godine to neće biti slučaj, moguć je samo mraz. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

U utorak ujutro mjestimična magla i slab mraz, osobito ako noć bude vedra. Tijekom dana izmjena oblaka s kraćim sunčanim razdobljima. Kiše neće biti. Vjetar slab. Jutro hladno uz minimalnu temperaturu oko nule ili čak i malo u minusu, a dnevna se očekuje oko 10 ili 11 Celzijevih stupnjeva. Stiže nam ona prava jesen, ali to nije ni čudno s obzirom da smo već na ulasku u studeni, mjesec koji je ime dobio po hladnoći.

Na blagdan Svih svetih, u srijedu, vrijeme će biti suho i prohladno. Ujutro je moguć mraz i mjestimična magla koja se ponegdje može i dulje zadržati ili izdići u nisku tmurnu naoblaku. Sredinom dana i poslijepodne moguća su sunčana razdoblja. Vjetar slab. Jutarnja temperatura zraka između -2 i +2 pa pripazite na živo cvijeće, a najviša dnevna će ovisiti o količini sunca i mogla bi se popeti do 11 ili 12 Celzijevih stupnjeva. Bolje suho i hladno nego kišno…

Četvrtak nam donosi suho i djelomično sunčano vrijeme uz povremeno više oblaka. Vjetar će biti većinom slab pa je ujutro ponegdje moguć slab mraz i mjestimična magla. Danju možda bude stupanj-dva ugodnije nego u srijedu.

U petak i subotu bi se trebalo nastaviti uglavnom suho vrijeme uz lagani porast temperature. Naime, trebalo bi lagano zajužiti pa će i jutarnja i dnevna temperatura prema kraju tjedna biti malo viša.

Veći dio nedjelje će biti suh i miran. Očekuju se i sunčana razdoblja, a ujutro je moguća magla. U nedjelju popodne i osobito navečer mogućnost za malo kiše ili pljuskova, ali prema prvim pokazateljima neće obilna. Danju relativno toplo uz umjeren i pojačan jugozapadni vjetar, ali navečer će zapuhati sjeverac uz pad temperature.

Ponedjeljak bi nam trebao donijeti oblačnije i malo hladnije vrijeme s nižom temperaturom i mogućom kišom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook