Prethodni članak
Sljedeći članak

VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo će vrijeme biti ovog tjedna

Tjednu prognozu donosi Kristijan Božarov


Prošli ponedjeljak stiglo je novo pogoršanje vremena uz pad temperature zraka i oborine, ali je trajalo kratko. Nakon toga veći dio tjedna opet je bio miran uz hladne noći i ugodno tople dane s puno sunca. I u sljedećih sedam dana imamo uglavnom suho vrijeme, danju toplo, ali noću relativno hladno uz slabe jutarnje mrazeve. Malo slabih oborina je moguće krajem četvrtka ili oko petka kad bi trebalo i umjereno zahladiti pa će za vikend temperatura biti primjerenija dobu godine. Nije riječ o nekoj velikoj zimi, a čini se da snijega i dalje nema na vidiku. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

Neke veće promjene nema ni tijekom utorka. Suho, stabilno i mirno, a sunca će biti u izobilju. Vjetar većinom slab jugozapadni. Čini se da će i temperatura zraka ostati slična ili će biti u daljnjem laganom porastu. Noć i dalje prohladna uz moguć slab mraz, a dnevna temperatura možda u najtoplijem dijelu dana dogura i na 15 ili 16 Celzijevih stupnjeva, kao da smo u travnju, a ne u veljači.

I srijeda nam donosi nam lijepe, ugodne i povoljne vremenske prilike. Bit će suho i pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Jutro će biti svježe uz temperaturu zraka još uvijek blizu nule i mogućnost za slab mraz. Danju uz obilje sunca i slab vjetar vjerojatno idemo u maksimalac od 12 do 15 Celzijevih stupnjeva. Nastavit će se i razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika.

Relativno toplo vrijeme će se nastaviti i tijekom četvrtka. Povremeno može biti umjerene ili povećane naoblake, a moguće je da temperatura zraka bude stupanj-dva niža jer će zapuhati lagani sjeveroistočni vjetar. Prema kraju dana tu i tamo možda koja kap kiše.

U petak u početku više oblaka, a nisu isključene ni slabe oborine, vjerojatno koja kap kišice. Dolazit će nam hladniji zrak pa će temperatura zraka biti nešto niža nego u prvoj polovici tjedna. Osjećaju svježine dodatno će pridonositi umjeren i pojačan sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura će u petak poslijepodne biti većinom između 8 i 11 Celzijevih stupnjeva.

 Za subotu i nedjelju vrijeme opet izgleda suho, ali još malo hladnije. Jutarnja temperatura će opet biti ispod nule uz pojavu mraza, a danju bi se temperatura držala uglavnom od 7 do 11 Celzijevih stupnjeva. Čini se da ovo zahladnjenje neće dugo potrajati jer bi na početku sljedećeg tjedna opet trebalo doći do laganog zatopljenja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook