Prethodni članak
Sljedeći članak

VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo će vrijeme biti kroz narednih sedam dana

Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi tjednu vremensku prognozu


Dugo je trajalo sušno razdoblje, ali i to smo priveli kraju jer je u drugoj polovici prošlog tjedna palo dosta kiše, ponegdje i oko 50 litara po metru kvadratnom. Osim toga je i osjetno zahladilo pa smo se na nekoliko dana vratili u jesensko vrijeme. U gorju je čak bilo i malo snijega. U ovom tjednu vraća se većinom suho i sunčanije vrijeme. Ponovno bi toplije trebalo biti prema sredini i kraju tjedna, a prije toga je u utorak i srijedu ujutro ponegdje moguća temperatura blizu nule i malo slabog mraza. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

Utorak bi nam trebao donijetisuho i mirno vrijeme s puno sunca.Vjetar će postupno oslabjeti, a temperatura zraka će biti malo viša nego u ponedjeljak pa ćemo nakon svježeg jutra u popodnevnim satima vjerojatno uhvatiti ugodnih 15 Celzijevih stupnjeva. Ono što je bitno napomenuti da će jutarnja temperatura biti relativno niska, blizu nule, pa ponegdje postoji mogućnost za slab mraz, osobito pri tlu gdje je uvijek malo hladnije nego na dva metra visine.

U srijedu očekujemo suho i stabilno vrijeme. Prevladavat će sunčano uz većinom slab dnevni povjetarac. Jutro još uvijek prohladno, ali popodnevna temperatura bi trebala narasti na ugodnih 17 ili 18 Celzijevih stupnjeva.

Četvrtak nam donosi nastavak mirnog i još malo toplijeg vremena. Bit će lijepo i djelomično sunčano uz slab povjetarac sa sjeveroistoka. Tijekom dana ponegdje može biti umjerene naoblake, a postojat će i neka mala mogućnost za kraći lokalni pljusak. To će biti rijetka pojava pa bi u većini mjesta dan prošao suho.I jutarnja i dnevna temperatura će polagano rasti pa ćemo se popodne već približiti dvadesetki.

U petak i subotu slično. Suho, mirno i stabilno vrijeme s puno sunca. Jedino je u petak popodne rijetko gdje moguć neki kraći pljusak. Vjetar će biti većinom slab. Nastavit će se porast temperature, kako jutarnje tako i dnevne. Uživat ćemo u lijepom vremenu i temperaturi oko 20 Celzijevih stupnjeva, možda i malo iznad.

Za nedjelju, na Uskrs, prognoziramo puno sunca i topline. Pravi proljetni dan s popodnevnom temperaturom između 20 i 22 Celzijeva stupnja.

U ponedjeljak ostaje toplo, ali ne posve stabilno pa će popodne ili navečer postojati mogućnost za pokoji kraći pljusak. Ali moguće je da to i zakasni pa dođe tek u utorak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook