Prethodni članak
Sljedeći članak

VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo će vrijeme biti kroz narednih sedam dana

Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi vremensku prognozu


Prošli ponedjeljak nam je donio značajan pad temperature uz kišu. Svježe vrijeme se onda zadržalo u prvoj polovici tjedna nakon čega se prema vikendu opet vratilo sunčanije i polagano toplije.Bilo je mrazeva tijekom jutarnjih sati, ali čini se da ipak nisu uzrokovali veću štetu. Nakon lijepog i toplog vikenda početkom ovog tjedna dolazi nam nova promjena vremena. Imat ćemo sličan scenarij kao u prošlom tjednu – pogoršanje u ponedjeljak, zatim nekoliko prohladnih i promjenjivih dana pa sve ljepše i ugodnije prema vikendu! Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

Već u utorak će se vrijeme popraviti pa očekujemo većinom suh dan sa sunčanim razdobljima. Bit će hladnije uz povremeno umjeren vjetar sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura se očekuje od 2 do 5, a najviša dnevna oko 11 Celzijevih stupnjeva. Utjecaj vremena na zdravlje i raspoloženje bit će malo povoljniji nego u ponedjeljak.

Srijeda nam donosi dosta oblaka, ali vjerojatno će biti kraćih sunčanih razdoblja. Čini se da bi dan prošao uglavnom suho ili tek ponegdje uz koju kišnu kap. Ostat će prohladno uz jutarnju temperaturu blizu nule, a najvišu dnevnu oko desetak Celzijevih stupnjeva. Bit će i umjerenog sjeveroistočnog vjetra.

U četvrtak i petak prognostički izračuni najavljuju uglavnom suho vrijeme sa sunčanim razdobljima kojih bi više moglo biti tijekom petka. Ujutro će ponovno biti hladnije pa je moguća pojava slabog mraza uz minimalne temperature oko nule ili malo ispod. Nadajmo se da neće biti štete od niskih temperatura. Danju svježe, ali ipak dan po dan polagano ugodnije sa sve manje vjetra i blagim porastom temperature.

U subotu i nedjelju će biti pretežno sunčano. Nakon prohladnog jutra kad je još uvijek moguć i slab mraz uz minimalnu temperaturu od 0 do 5°C danju će temperatura narasti pa možda uhvatimo između 16 i 20 Celzijevih stupnjeva.Toplija će biti nedjelja. Nadajmo se da neće biti šteta od jutarnjih niskih temperatura. Vjetar će biti slab pa će dnevna sunčeva toplina biti vrlo ugodna.Nemojte zaboraviti da u noći sa subote na nedjelju prelazimo na ljetno računanje vremena pa kazaljke na satu treba pomaknuti unaprijed, s 2 na 3 sata!

Potkraj nedjelje i u noći na ponedjeljak uz više oblaka nije isključena mogućnost za pokoji pljusak.

Ponedjeljak će nam vjerojatno donijeti promjenu vremena. Naoblačenje uz moguću kišu, sjeverni vjetar i pad temperature. Ako promjena dođe po najavi, onda će to biti četvrti ponedjeljak zaredom da imamo promjenu vremena na samom početku tjedna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook