Prethodni članak
Sljedeći članak

Vraća se autobusni kolodvor u Zlatar

Tvrtka Presečki grupa iz Krapine, glavni prijevoznik u Krapinsko-zagorskoj županiji u najam je uzeo bivši autobusni kolodvor u Zlataru, kojeg će ponovno staviti u funkciju.


Tvrtka Presečki grupa iz Krapine, glavni prijevoznik u Krapinsko-zagorskoj županiji u najam je uzeo bivši autobusni kolodvor u Zlataru, kojeg će ponovno staviti u funkciju.

Kako doznajemo od vlasnika, dr. Antuna Presečkog u tijeku su građevinski radovi koji će biti gotovi za otprilike mjesec dana. Autobusni kolodvor imat će i sve popratne sadržaje koji putnici koriste. Dakle, čekaonicu, prometni ured, ugostiteljski lokal. Bit će to autobusni kolodvor B kategorije kakav postoji i u Krapini.

Zlatarski gradonačelnik Miroslav Kopjar zadovoljan je činjenicom što će Zlatar ponovno imati autobusni kolodvor kao što je to bilo  gotovo prije pedeset godina, jer ga Grad i zaslužuje kako zbog građana koji više neće morati stajati na kiši ili snijegu, tako i turista koji posjećuju ovaj dio Zagorja.  Kaže, da ako već Grad ne možemo unaprijediti, barem mu vratimo stari sjaj kakav je imao dok je u funkciji bio autobusni kolodvor.

U vlasništvu Grada, nalazi se parkiralište ispred autobusnog kolodvora kojeg je Grad dao u najam tvrtki Presečki. Prema riječima gradonačelnika, zlatarski autobusni kolodvor na popisu je spomenika kulture, baš kao i autobusni kolodvor u Gospiću, te se smije rekonstruirati samo u izvornom obliku.

Ovo je jedini svijetli primjer investiranja u Zlatar u proteklih nekoliko godina, s obzirom da su firme s zlatarskog područja koje su hranile brojne obitelji otišle u stečaj, a Grad postao mjesto u kojem se samo dolazi navečer prespavati. 

Zlatarščani i ostali putnici iz susjednih općina godinama su bili bez autobusnog kolodvora čija je tradicija u Zlataru stara gotovo pola stoljeća, pa vjerujemo da će ih ova vijest zasigurno  razveseliti. Stavljanje autobusnog kolodvora u funkciju znači i otvaranje novih radnih mjesta, bolja prometna povezanost, ali i buđenje 'učmale' atmosfere u  gradiću na sjeveroistoku naše županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook