Prethodni članak
Sljedeći članak

Vodovodna mreža Zagorskog vodovoda stiže do još četiri naselja u Zagorju

Riječ je o četiri veća projekta širenja vodovodne mreže javne vodoopskrbe na područjima gdje je do sad nije bilo ili su bili lokalni vodovodi


Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar te direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić obišli su danas lokacije na  području Bedekovčine, Lobora, Zaboka i Velikog Trgovišća na kojima su u tijeku završni radovi na izgradnji vodovodne mreže, ukupne vrijednosti 1,25 milijuna kuna.

Naime, Zagorski vodovod u Loborskom Završju, u naseljima Kokoleki, Ivančići i Markulini, izvode radove vrijedne 195 tisuća kuna. U Bedekovčini, točnije na području Špiranec Brega, izvode se radovi u vrijednosti 354 tisuće kuna. U Zaboku su pak u tijeku radovi na visokoj zoni Gredice - Pavlovec – Jakuševec u vrijednosti od 303 tisuće kuna, a u Velikom Trgovišću, u naseljima Mrzlo Polje – Požarkovec, u vrijednosti od 400 tisuća kuna. Radove zajednički financiraju Krapinsko – zagorska županija, jedinice lokalne samouprave i Zagorski vodovod.

-Riječ je o četiri veća projekta širenja vodovodne mreže javne vodoopskrbe na područjima gdje je do sad nije bilo ili su bili lokalni vodovodi, kao u Požarkovcu i Loborskom Završju. Mi smo sada na 80 posto realizacije radova, izgradili smo negdje oko 12,5 kilometara vodovodne mreže, na nekim dijelovima već sad priključujemo potrošače, a na ove četiri mreže očekujemo oko 140 priključaka – pojasnio je direktor Mihovilić.

Župan Kolar istaknuo je prilikom obilaska gradilišta važnost ovih projekata za lokalno stanovništvo. -Ovo je jedna zajednička akcija Krapinsko-zagorske županije, Zagorskog vodovoda kao distributera, Grada Zaboka i Općina Lobor, Bedekovčine i Velikog Trgovišća za širenje vodoopskrbe jer živjeti u ovakvom prekrasnom dijelu Zagorja, a ne imati pitku vodu u 21. stoljeću je za nepovjerovati. Ovo će biti dodatni motiv za ljude da ostanu živjeti na ovom području. Ako se još bave poljoprivredom, a nemaju priključak na Zagorski vodovod kao distributera, nego imaju lokalne vodovode, onda kad je ovakva sušna godina po dva mjeseca ljudi nemaju vode. Zato smo napravili jedan prioritet na kojem ćemo i dalje raditi. Krapinsko – zagorska županija uključila se s jednom trećinom ukupnih troškova, a to je 419.600 kuna za ovu godinu – rekao je Kolar te najavio kako će se za iduću godinu slični projekti ponuditi i drugim distributerima na području Krapinsko-zagorske županije za što će se u županijskom Proračunu osigurati oko milijun do milijun i pol kuna.

Obzirom da su izjave za novinare održane na kraju obilaska, u Požarkovcu, novinarima se kratko obratio i tamošnji domaćin, načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički.

-Zahvaljujem svima koji su pomogli da se ovaj projekt realizira. Njime ćemo priključiti nekoliko desetaka kućanstava na vodovodni sustav Zagorskog vodovoda i naredne godine bi trebali nastaviti izgradnju za Klanječko Turnišće, što bi bila završnica investicija u vodoopskrbni sustav na području Općine Veliko Trgovišće – najavio je Greblički.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook