Prethodni članak
Sljedeći članak

Vlasti Krklec dodijeljeno je posebno priznanje Hrvatskog muzejskog društva

Ravnateljici Muzeja Hrvatskog zagorja, Vlasti Krklec, muzejskoj savjetnici i autorici projekta "Ljetna geološka škola" dodijeljeno je posebno priznanje Hrvatskog muzejskog društva za pedagoško-edukacijski projek


U Muzeju Mimara u Zagrebu Hrvatsko muzejsko društvo svečano je dodijelilo nagrade za životno djelo, godišnje nagrade i priznanja istaknutim muzejskim djelatnicima, programima i projektima koji su uspješno obilježili 2014. godinu.

Ravnateljici Muzeja Hrvatskog zagorja, Vlasti Krklec, muzejskoj savjetnici i autorici projekta "Ljetna geološka škola" dodijeljeno je posebno priznanje Hrvatskog muzejskog društva za pedagoško-edukacijski projekt u 2014. godini koji se provodi u Muzeju krapinskih neandertalaca.

Prošle godine "Ljetna geološka škola" održala se petnaestu godinu za redom, a do sada je okupila oko tisuću polaznika, od predškolske dobi do studentskih generacija.

Ovim projektom koji objedinjuje igru, zabavu i učenje u Muzeju i nalazištu Hušnjakovo u Krapini, popularizira se geološka i paleontološka znanost, te se ostvaruje didaktička uloga muzeja i razvija potreba za očuvanjem kulturne i prirodne baštine.

Ministar kulture Berislav Šipuš istaknuo je da, unatoč teškim vremenima, muzejska struka ostvaruje izvanredne rezultate, što pokazuje i ovogodišnja dodjela muzejskih nagrada i priznanja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook