Prethodni članak
Sljedeći članak

Vlada ukinula Policijsku postaju Pregrada, gradonačelnik Vešligaj oštro reagirao

Oštro se protivimo navedenoj odluci Vlade RH te ćemo tražiti njezino preispitivanje - najavio je gradonačelnik Vešligaj


Prema prijedlogu MUP-a, Vlada Republike Hrvatske na svojoj je posljednjoj sjednici ukinula Policijsku postaju Pregrada, odnosno došlo je do organizacijskih promjena pa je tako uspostavljena Policijska postaja Krapina s Policijskom ispostavom Pregrada kao mješovita postaja II. kategorije.

Toj se odluci oštro usprotivio pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj, koje je napomenuo kako se Vlada zaklinje u politiku decentralizacije kojom nastoji zadovoljiti javne potrebe stanovnika te poticati lokalni i regionalni razvoj, a s druge strane, kaže Vešligaj, itekako je vidljivo da se sve nastoji centralizirati.


- Želim podsjetiti kako je područje koje teritorijalno obuhvaća Policijska postaja Pregrada granično područje te ovdje posluje znatan broj gospodarskih subjekata, kojima je stanje sigurnosti od velikog značaja. Grad Pregrada te općina Desinić i općina Hum na Sutli mirne su i sigurne sredine s relativno malim brojem slučajeva kriminalnih djela i prometnih nesreća, a Grad Pregrada je 2020. godine svrstan među tri najsigurnija grada u Republici Hrvatskoj. S obzirom da se Policijska postaja Pregrada, jedina u KZŽ, gasi zbog nedovoljnog broja zakonski nedozvoljenih radnji, ispada da su građani našeg područja kažnjeni jer su stvorili ugodnu i sigurnu sredinu poštujući zakone RH. Zaboravlja se pritom da je dosadašnji kvalitetni rad Policijske postaje Pregrada te prisutnost policije na terenu jedan od razloga zašto je situacija po pitanju stope kriminaliteta na području grada Pregrade vrlo dobra. U nekoliko navrata izrazili smo izrazito neslaganje prema Vladi RH i Ministarstvu unutarnjih poslova, a o svemu navedenome obavješteni su i saborski zastupnici s područja KZŽ te zahvaljujemo svima koji su nam dali podršku i zalagali se da ne dođe do ovakve odluke. Oštro se protivimo navedenoj odluci Vlade RH te ćemo tražiti njezino preispitivanje - najavio je gradonačelnik Vešligaj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook