Prethodni članak
Sljedeći članak

Vlada RH danas odlučuje o kreditu za izgradnju dvorane u Zlatar Bistrici

Riječ je o kreditu od 10 milijuna kuna za gradnju nove školske sportske dvorane, a Vlada treba dati suglasnost Općini za zaduženje


Vlada RH na današnjoj će sjednici koja počinje u 10 sati, između velikog broja točaka dnevnog reda, odlučivati o davanju suglasnosti za zaduženje Općini Zlatar Bistrica kod Zagrebačke banke d.d. Riječ je o kreditu koji će Općina podići za gradnju školske sportske dvorane. Ponuda Zagrebačke banke odabrana je kao najpovoljnija, s kamatnom stopom od 2,25 posto, a kredit od 10 milijuna kuna podići će se na 15 godina.

Kako je najavio načelnik Općine Žarko Miholić, Općina će financirati kamatu, što će Općinu Zlatar Bistrica koštati na godišnjoj razini 250 tisuća kuna, a dogovoreno je da će preostali dio glavnice kroz čitav period plaćati Krapinsko – zagorska županija. Dvorana će ukupno stajati oko 20 milijuna kuna. Osim kredita, Županija će učestvovati u gradnji i dijelom svojih novaca, a tu je i 5,2 milijuna kuna, koliko je na računu OŠ Zlatar Bistrica od štete koju je isplatio osiguravatelj nakon požara stare dvorane na samom početku 2016. godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook