Prethodni članak
Sljedeći članak

Vlada Republike Srpske uči od Krapinsko - zagorske županije

Delegacija Krapinsko – zagorske županije predvođena županom Sinišom Hajdašem Dončićem u petak je bila u službenom


Delegacija Krapinsko – zagorske županije predvođena županom Sinišom Hajdašem Dončićem u petak je bila u službenom posjetu Republici Srpskoj (RS). Hajdaša – Dončića, predstavnike zagorske Hrvatske gospodarske i Obrtničke komore te najvećih zagorskih poduzeća, primila je potpredsjednica Vlade Republike Srpske Jasna Brkić.

Zagorski i gospodarstvenici Republike Srpske sureli su u Privrednoj komori RS, a gradskome parku u središtu Banja Luke organizirana je prezentacija turističke ponude naše najzelenije pokrajine.

„ Republika Hrvatska je značajan vanjskotrgovinski partner Republici Srpskoj, ukupno četvrta sa međusobnom razmjenom do 377 milijuna konvertibilnih maraka godišnje, zemlja od koje možemo puno toga naučiti. Na sastanku sa županom i njegovim suradnicima složili smo se da je vrlo veliko područje za suradnju. Bitno nam je da preuzmemo dobra iskostava koja Krapinsko – zagorska županija ima u korištenju sredstava iz predpristupnih fondova Europske unije „, rekla je Brkić.

Potpredsjednica Vlade Republike Srpske napomenula kakao je njezina Vlada zainteresirana i za suradnju na području znanosti, kulture i istraživanja i sporta te da je nedavni posjet predsjednika Ive Josipovića RS veliki napredak u suradnji.

„Složili smo se da kao zemlje bivše Jugoslavije imamo malo pojedinačnih kapaciteta, ali ako radimo zajedno i definiramo zajedničke turstičke proizvode i nastupimo prema velikim tržištima kakvo je rusko ili kinesko, imam šanse za uspjeh „, napomenula je Brkić.

Zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić istaknuo da je Republika Srpska vrlo interesantna Zagorju iz gospodarskih razloga.

„ Otvorilo smo novu stranicu u suradnji i pozvali smo Privrednu komoru Republike Srpske da nam budu gospodarski partneri na Zagorskom gospodarskome zboru sljedeće godine „, napomenuo je Hajdaš – Dončić.

Tekst i snimka : Zoran Gregurek

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook