Prethodni članak
Sljedeći članak

Vlada odustala od najvećeg projekta u Zagorju?

Iako se početak radova očekivao već ove godine, od toga definitivno neće biti ništa, a sve glasnije su spekulacije kako je nova vlada odustala od, za Zagorce, jednog od najvažnijih projekata, piše današnji Zagorski list.


Ministarstvo prometa potvrdilo je kako ove godine neće biti ništa od najavljene rekonstrukcije pruge Zaprešić – Zabok, koja podrazumijeva izgradnju potpuno nove pruge, njenu elektrifikaciju, te obnovu svih stajališta od Zaprešića do Zaboka, piše današnje tiskano izdanje Zagorskog lista.

U činjenici da se s projektom odugovlači, iako je Europska komisija spremna za njega dati i bespovratna sredstva, mnogi Zagorci vide 'pripremu' za konačno odustajanje od tog projekta, kako bi se taj novac upotrijebio negdje drugdje.

Na tu mogućnost upozorava i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, piše današnji Zagorski list.

- Istina je da su stvari u završnoj fazi za raspisivanje natječaja za početak izvođenja radova, no postoje naznake da se projekt revitalitcije i obnove pruge od Zaprešića do Zaboka nastoji, na neki način sabotirati, te da se taj novac preusmjeri i prenamjeni za neke druge projekte – rekao je Hanžek za Zagorski list i dodao da razloga za zabrinutost ima, a svemu, čini se, kumuju, kako naglašava zabočki gradonačelnik, interesi pojedinih struktura u resornom ministarstvu da se ta sredstva usmjere na projekte u nekim drugim područjima Hrvatske.  

Zabrinjavajuće je i to, kako dodaje Hanžek, da postoje naznake da bi neki investitori došli na zabočko područje, no vrlo im je značajan projekt revitalizacije pruge. - Obnova pruge nužnost je budućeg razvoja jer, ako bi se neke investicije realizirale, ljudi bi dolazili iz Zagreba raditi kod nas, a prijevoz željeznicom bio bi idealan  - objasnio je Hanžek novinarima Zagorskog lista.

(Što na sve to kažu u resornom Ministarstvu, pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Zagorskog lista)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook