Prethodni članak
Sljedeći članak

Vincekovo u Globočecu

Ceremonijal Vincekovog predvodio je dugogodišnji suradnik bistričkih vinogradara dr. sc. Stjepan Pepeljnjak – biškup Štef


Udruga vinogradara Marija Bistrica, uz Turističku zajednicu Općine Marija Bistrica, organizirala je danas obilježavanje Vincekovoga. Nakon okupljanja sudionika na Trgu pape Ivana Pavla II. i pozdrava organizatora, nastupila je Limena glazba KUD-a Lovro Ježek, a potom je uslijedio odlazak do lokacije ovogodišnje ceremonije: Globočec – Kotari. Ceremonijal Vincekovog predvodio je dugogodišnji suradnik bistričkih vinogradara dr. sc. Stjepan Pepeljnjak – biškup Štef.

Uz njega već tradicionalno u programu su sudjelovali i članovi KUD-ova ''Lovro Ježek'' i ''Laz'' s prijateljima pjevačima, koji se okupljaju na Martinje i Vincekovo te glazbeni sastav ''Bistrički licitari'', a svoj doprinos dat pucnjevima su dali i članovi Udruge kuburaša ''Marija Bistrica''.

Rektor Svetišta MBB-e preč. Domagoj Matošević blagoslovio je vinograd, a za sve posjetitelje po popularnim cijenama osigurani su bili vino i kobasice. Tradicionalno, u organizaciji PD Grohot na rasporedu je bio i 8. Vincekov planinarski pohod obilaznicom ''Za dušu i tijele Mirko Fulir''.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook