Prethodni članak
Sljedeći članak

VIKEND ADVENTSKIH OBIČAJA: Danas tradicionalno puštanje lampiona u Mariji Bistrici


Na rasporedu je treći vikend marijabistričkog Adventa

  • Advent u MB3

    Na puštanju lampiona okupilo se više stotina građana


Advent u Mariji Bistrici u trećem vikendu donosi Vikend adventskih običaja sa središnjim događajem danas, kada je na rasporedu 3. Adventska noć svjetla. Od 19 sati za zabavu će na trgu biti zadužena grupa Blue jeans, a od 20 sati na rasporedu je puštanje lampiona, isključivo sa prostora parkirališta iza Bluesun hotela Kaj. Nakon toga nastavlja se zabava na trgu. 

Danas program počinje već u 12 sati na trgu nastupima dječjih zborova Kajeki, Runolist i Kikići genijalci, a tu je i zanimljiv performans Udruge Sintoment Kolektivno tučenje orehuv. U Bluesun hotelu Kaj u 15 sati na programu je predstava: Šumski jelovnik, Dramske sekcije KUD-a Lobor i Radionica pečenja božićnih kolača.

Nedjeljni program počinje u 10 sati svečanošću paljenja treće adventske svijeće, koju će upaliti članice Udruge Hrvatska žena Marija Bistrica, uz nastupe ženskih vokalnih skupina Allegre i Dora. Kao novitet tu je i Tradicionalni adventski (do)ručak, već od 9 sati, projekt kojem je producentica Lana Klingor Mihić, a sudjeluju Damir Kedžo te voditelji Frano Riđan i Martina Validžić. U 17 sati pak na rasporedu je nastup Folklornog ansambla KUD-a "Croatia" iz Zagreba, zatim Salonski plesovi s Paulinom Krizmanić i Proglašenje pobjednika nagradnog natječaja K suncu prosi vsaka roža.

foto: arhiva 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook