Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Završio 8. KIKI, glavna nagrada kanadskom filmu 'Fauve'

Ovogodišnji KIKI festival posjetio je rekordan broj djece i mladih, njih 5 tisuća


Završio je 8. KIKI, međunarodni festival dječjeg filma kojeg je ove godine posjetio rekordan broj djece i mladih, njih preko 5 tisuća. Glavnu nagradu dobio je kanadski redatelj Jeremy Comte za film 'Fauve', a odluku je jednoglasno donio dječji žiri u kojem su bili Leon Usmiani, Luka Tisanić i Ana Marija Starinec. Valja dodati kako su od strane žirija pohvaljeni švicarski film 'Kuap' te nizozemski film 'Slušaj'. Tako je Ana Marija za pobjednički film rekla kako je odabran kao najbolji jer pokazuje mnogo emocija te daje snažnu poruku kako život nije igra.

Da KIKI svake godine pomiče granice i da su djeca pogledanim filmovima oduševljena, najbolje se moglo vidjeti na njihovim licima. U publici su u završnici bili učenici iz Osnovne škole Veliko Trgovišće i Područne škole Dubrovčan. Organizatori nisu krili zadovoljstvo što je još jedan KIKI uspješno priveden kraju.

 - Prezadovoljni smo ovogodišnjim izdanjem. Žiri je imao veliki posao jer su morali pogledati trideset filmova iz 18 zemalja, ali što se tiče pobjednika, bili su jednoglasni - rekla je Jasenka Borovčak ispred organizatora i dodala kako su i na ovom KIKI-ju filmovi bili odlični. - Osim u Zaboku imali smo projekciju i u kinu u Krapini, a valja spomenuti kako smo nakon prikazivanja filmova imali razgovore s djecom o pogledanim filmovima jer je kritičko razmišljanje jedna od kvaliteta ovog festivala - objasnila je Borovčak i dodala kako već postoje planovi za sljedeći KIKI.

Zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek nije krio zadovoljstvo uspješno odrađenim poslom organizatora. - Izuzetno me veseli da najmlađa populacija stječe kroz festival naviku gledanja filmova u kinu, a veseli me što je u tjedan dana Zabok bio pun djece iz drugih mjesta iz županije - rekao je Hanžek.

Krapinsko- zagorski župan Željko Kolar dijelio je isto mišljenje. - Čestitke Društvu Naša djeca i Udruzi GOKUL na fantastičnom festivalu. Ovdje nije samo riječ o tome da su djeca mogla pogledati filmove, već su se mogli upoznati s drugim kulturama. Po ovom projektu smo postali prepoznatljivi ne samo u Hrvatskoj već i širom svijeta - istaknuo je Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook