Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Započeli su radovi na proširenju vrtića vrijedni oko 4,3 mil. kuna

Dječji vrtić Rožica novu bi odgojno – obrazovnu godinu trebao započeti s dvije nove grupe, a proširenje kapaciteta riješit će i problem liste čekanja


Potkraj prošlog tjedna započeli su radovi na proširenju Dječjeg vrtića Rožica u Velikom Trgovišću. Riječ je o projektu za koji je Općina Veliko Trgovišće ostvarila sufinanciranje preko mjere Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju preko mjere 7.4.1. u iznosu od 3 milijuna i 600 tisuća kuna dok će ostatak, odnosno iznos do 4 milijuna i 300 tisuća kuna, financirati Općina iz svog proračuna.

– Imamo više od 50 djece na listi čekanja i proširenje vrtića uistinu je velika potreba. Ako nam se trend doseljavanja nastavi, ni ovo proširenje nam neće biti dovoljno. No kada dođe vrijeme, razmišljat ćemo o novim projektima – rekao nam je načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički. Kako ističe, radovi bi trebali biti gotovi do rujna, a formirane će biti dodatne dvije odgojno – obrazovne skupine. Početni radovi, koji će trajati oko dva do tri tjedna, odnose se na izmještanje kanalizacije i glavnog kolektora te kablova. – Mi smo već uređivali dodatne prostorije u vrtiću zbog povećanja kapaciteta i tada smo dobili 100 metara kvadratnih prostora. Sve to upućuje na činjenicu da demografska slika u Velikom Trgovišću nije nimalo loša – naglašava načelnik Greblički. Ističe, nema nekih prevelikih iseljavanja, ali ima doseljavanja. Upravo bi doseljavanje mogla povećati i izgradnja nove i moderne pruge od Zaboka do Zaprešića.

Demografske mjere

A da Općina kontinuirano radi na poboljšanju demografskih mjera dokaz je i povećanje naknada za novorođene. Prema riječima načelnika, one su znatno povećane pa sada naknada za prvo dijete iznosi 3000 kuna, a za svako sljedeće 5000 kuna. Općina također subvencionira i prijevoz, školsku kuhinju, boravak u vrtiću i školske udžbenike, a isplaćuju se i stipendije. – Mi smo svjesni da naknade za novorođene nisu razlog zbog kojeg će se netko odlučiti za proširenje obitelji, ali je roditeljima svakako pomoć – zaključuje Greblički.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook