Prethodni članak
Sljedeći članak

VIDEO: Zagorski eko-aktivist dao Vladi rok od 30 dana da sanira zagađenja

Na njegove zahtjeve i prijave, kaže, nitko ne reagira...


Na ulicama Krapine danas se mogao vidjeti zanimljiv prosvjednik, koji sebe naziva 'eko-aktivistom', i 'borcem protiv zagađenja prirode i hrane'. Kako nam je rekao, i sam uzgaja koze i domaću hranu, a nakon što je razna zagađenja više puta prijavljivao lokalnim vlastima i policiji, odlučio se prosvjedovati na Markovom trgu ispred zgrade Vlade Republike Hrvatske, koju smatra najvećim krivcem što se zagađenja ne saniraju.

Riječ je o Josipu Vincelju iz naselja Ravninsko u Općini Đurmanec, koji se već godinama, kaže, bori s lokalnim vlastima jer su mu, kako tvrdi, najprije prilikom izgradnje općinske ceste uzeli dio zemljišta, odnosno dvorišta, a nakon toga raznim radovima zagadili i brojne livade, a zagađenja sad nitko ne želi sanirati. Užasnut je i zagađenim potocima te rijekama u Zagorju, a sva zagađenja, tvrdi, redovito je prijavljivao lokalnim vlastima i policiji, no nije nailazio na razumijevanje.

Ovaj puta odlučio se na miran prosvjed, noseći hrvatsku zastavu i transparent na kojem poziva Vladu Republike Hrvatske da u roku 30 dana sanira zagađenja, a u suprotnom će, kaže, krenuti prosvjedovati po Europi. Obzirom da se već dugo, kako kaže, bori protiv vjetrenjača, svašta je već doživio, a najgore mu je, kaže, bilo kad su ga u policiji psovali i napadali te ga jednom prilikom, kako nam je rekao ' zdravog otpeljali u ludnicu'.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook