Prethodni članak
Sljedeći članak

VIDEO: Zagorske srednjoškolke pobijedile na rap natjecanju u Vintage Industrial Baru

Monika Vujica, Margareta Bartolin, Klara Katarina Lihtar, Viktorija Cerčić, Andreja Bezak, Marija Rihtarić, Petra Babić, učenice 4.g2 razreda, u žestokoj su konkurenciji osvojile prvo mjesto.


U utorak, 27. rujna 2016. u Vintage Industrial Baru u Zagrebu održala se završnica velikog višejezičnog rap natjecanja. Učenici koji su u žestokoj konkurenciji izborili svoje mjesto u finalu pokazali su što su naučili na nastavi stranih jezika te se okušali u repanju na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. 

Projekt višejezičnog rap natjecanja organiziraju Europska komisija, Talijanski institut za kulturu, Austrijski kulturni forum i British Council, a cilj je zainteresirati učenike za učenje stranih jezika te ih potaknuti da svoje jezične vještine primijene u praksi.

Europski dan jezika obilježava se od 2001. godine, a Europska komisija tim povodom svake godine aktivno sudjeluje u organizaciji događanja jezične tematike. Višejezično rap natjecanje u Hrvatskoj se održava od 2013. godine (www.volimjezike.eu).

Zlatarske srednjoškolke Monika Vujica, Margareta Bartolin, Klara Katarina Lihtar, Viktorija Cerčić, Andreja Bezak, Marija Rihtarić, Petra Babić ,  učenice 4.g2 razreda, u ovoj žestokoj konkurenciji osvojile su prvo mjesto . Njihova je mentorica Nataša Krajačić .

Pogledajte pobjednički nastup: 


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook