Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Zagorju više od 10 milijuna kuna za obnovu javnih zgrada

Energetski će se obnoviti škole u Kumrovcu i Gornjoj Stubici, dva društvena doma u Donjoj Stubici te pregradska upravna zgrada


Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar uručio je danas u Krapini pet Odluka o financiranju projekata energetske obnove zgrada javnog sektora. Ukupna vrijednost ovih 5 projekata energetske obnove u Krapinsko-zagorskoj županiji je 17.488.022,61 kuna, od čega su 10.363.796,06 kuna bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj. Riječ je o energetskoj obnovi zgrade Društvenog doma Pustodol iz Donje Stubice, zgrade OŠ Matije Gupca iz Gornje Stubice, zgrade Društvenog doma Donji Matenci iz Donje Stubice, zgrade OŠ Josipa Broza iz Kumrovca i upravne zgrade grada Pregrade.


Župan Željko Kolar istaknuo je kako su ovo izrazito bitne investicije jer će biti manji računi za energente, a radove će izvoditi domaći poduzetnici kojima novi poslovi itekako pomažu pri poslovanju. – Mi smo prijavili još i obnovu Srednje škole Bedekovčina te Osnovne škole Konjšćina, a ti su zahtjevi još u obradi. Nažalost, odbijen nam je projekt za obnovu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice vrijedan 18,5 milijuna kuna, no početkom svibnja ili lipnja ponovno će biti raspisani natječaj na koji ćemo se prijaviti te ne sumnjamo u uspješnost – istaknuo je krapinsko – zagorski župan.


A da je interes za sredstva velik potvrdio je i Predrag Štromar dodajući kako je trenutno natječaj zbog prevelikog interesa zatvoren. – Sad ćemo imati tri mjeseca mirovanja te nakon toga ponovno raspisujemo natječaj. Čestitam Krapinsko – zagorskoj županiji, jedinicama lokalne samouprave i institucijama na dobro odrađenom poslu. Ne sumnjam da će u ovoj županiji biti još odobrenih projekata – istaknuo je ministar graditeljstva i prostornog uređenja dodajući kako će se u četiri godine uložiti pet milijardi kuna u projekte energetske učinkovitosti. Štromar je još jednom naglasio važnost suradnje svih sudionika društvenog i političkog života, bez obzira na opredjeljenja, na projektima koji donose dobrobit zajednici.


Na sastanku su pristupni bili i potpredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić, saborski zastupnici Marija Puh i Marko Vešligaj, načelnik Kumrovca Robert Šplajt, načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook