Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] ZAGORCI VODE RAČUNA O ZDRAVLJU: Građani čekali u redu da izmjere tlak, šećer u krvi i težinu

Povodom 14. studenog, Svjetskog dana šećerne bolesti, Koordinacijski odbor "Zdravi grad-Zabok"u suradnji s Općom bolicom Zabok, Domom zdravlja KZŽ i Zavodom za javno zdravstvo KZŽ organizirao je mjerenje šećera u krvi, krvnog tlaka i tjelesne težine uz indeks tjelesne mase i savjete o zdravim navikama


Povodom 14. studenog, Svjetskog dana šećerne bolesti, Koordinacijski odbor "Zdravi grad-Zabok"u suradnji s Općom bolnicom Zabok, Domom zdravlja KZŽ i Zavodom za javno zdravstvo KZŽ organizirao je mjerenje šećera u krvi, krvnog tlaka i tjelesne težine uz indeks tjelesne mase i savjete o zdravim navikama i o tome kako prevenirati da ne dođe do šećerne bolesti. Akcija se održala u prolazu prema Lidlu na Zivtovom trgu 10 Zaboku. Besplatno možete izmjeriti navedeno i u vremenu do 12 sati u Općoj bolnici  Zabok. Mjerenja na ZIVT-ovom trgu radile su učenice Srednje škole Pregrada.

- Koordinacijski odbor Zabok-zdravi grad organizira najmanje četiri puta godišnje akcije. Danas je Svjetski dan dijabetesa. Odaziv na današnju akciju je velik i drago nam je da smo ljude navikli na to da moraju voditi računa o svom zdravlju - istaknula je Sonja Borovčak, predsjednica Koordinacijskog odbora Zabok-zdravi grad. Dodala je kako je Zabok jedini grad u županiji koji je uključun u mrežu  Zdravih gradova u Hrvatskoj. - Ovakvim akcijama, predavanjima i savjetima ljude upozoriti da je prevecija važna i da se mnoge bolesti mogu prevenirati, a ako i dođe do njih, treba se držati uputa liječnika i treba biti odgovaran za svoje zdravlje - istaknula je Borovčak.

Spomenimo kako su u Zivtovom prolazu ljudi čekali u redu kako bi besplatno izmjerili šećer u krvi, tlak i tjelesnu težinu. Sve koje smo anketirali su rekli da vode računa o svojem zdravlju i da im je jako drago da postoje ovakve akcije.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook