Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Zagorci će u Turskoj predstaviti projekt ZeZ te hrvatski Ured poslovnih anđela

U Istanbulu se održava Svjetski kongres poslovnih anđela, investitora i start-up tvrtki


U Istanbulu se 18. i 19. veljače 2019. godine održava Svjetski kongres poslovnih anđela, investitora i start-up tvrtki.

Preko 750 sudionika iz 40 zemalja, 110 govornika i 66 start-up poduzeća predstavljaju svoje priče uspjeha, dijele iskustva i raspravljaju o važnosti poslovnih anđela za razvoj poduzetništva. Krapinsko- zagorska županija predstavlja se sa svojom pričom oko otvaranja prvog WBAF-ovog investicijskog ureda poslovnih anđela za Europu, koji je svečano otvoren u siječnju ove godine, u dvorcu Bračak, koji se nalazi na području Krapinsko – zagorske županije. Delegacija KZŽ, koju predvodi zamjenica župana KZŽ Jasna Petek, pokazat će sve prednosti investiranja u Hrvatsku, ali i to kako se sa regionalne razine uz inovativne ideje i jasan cilj može djelovati na svjetskoj razini.

Uz predstavljanje rada Ureda i prvog kvalificiranog tečaja za poslovne anđele, koji će biti održan u dvorcu Bračak u svibnju ove godine, Helena Matuša predstavit će primjer dobre prakse kako se kulturna baština može koristiti za poticanje inovacija i poduzetništva, s naglaskom na još jedan pozitivan primjer s područja Krapinsko – zagorske županije - Zabavno-edukativno-znanstveni centar koji će biti uspostavljen u dvorcu Stubički Golubovec, a djelovat će kao centralno mjesto za poticanje inovacija koje su preduvjet poduzetničkog poduhvata.

Otvorenju kongresa nazočila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je nakon otvorenja posjetila izložbeni prostor Krapinsko – zagorske županije. Osim zamjenice župana Jasne Petek, u delegaciji Krapinsko - zagorske županije su gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar, zamjenica ravnateljice Zagorske razvojne agencije Helena Matuša te ispred Poduzetničkog centra Krapinsko – zagorske županije Damir Strejček. WBAF je međunarodna organizacija čiji je cilj olakšati pristup financiranju za poslovne subjekte, od start -up do scale - up poduzeća. Posvećena je globalnoj suradnji, kako bi se osnažio svjetski gospodarski razvoj, putem stvaranja inovativnih financijskih instrumenata za inovatore, start-upove i mala i srednja poduzeća. Predsjednik je uspješni turski poduzetnik Baybars Altuntas.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook