Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Vrhovec fitness u svojoj ponudi ima najnoviji rekvizit iz svijeta fitnessa KO8

S KO8 se može odraditi oko 500 različitih vježbi, bilo kod kuće, na otvorenom ili u fitness dvoranama


Fitness studio Vrhovec, prepoznat kao omiljeno mjesto rekreativaca i sportaša koji brinu o svojem tijelu i zdravlju, uveo je u svoju ponudu novi rekvizit K08. Riječ je o novitetu u svijetu pa tako i u Hrvatskoj, a profesor Kineziologije Ivan Vrhovec, vlasnik Fitness studija Vrhovec i  fitness trener s 21 godinom iskustva jedan je od samo nekoliko trenera u Hrvatskoj koji su prvi certificirani za trening na KO8 rekvizitu. Izuzetno zadovoljstvo i čast bila je da prvi u Hrvatskoj treniramo, učimo i slušamo predavanje za certifikaciju od  osnivača i izumitelja KO8 rekvizita i  KO8 akademije Seana Clancyja. 

Tri osnovne vrste treninga

S ovim se rekvizitom rade tri osnovne vrste treninga – suspenzijski trening (rad s vlastitim tijelom i vlastitim otporom), resistance trening (otpor s gumama od 6 do 72 kilograma) i athletic mode trening, a riječ je o treningu za sportaše – objasnio nam je Vrhovec i dodao kako s ovim rekvizitom mogu trenirati rekreativci, a veliku primjenu ima u sportu jer je moguće odraditi oko 500 različitih vježbi bilo kod kuće, na otvorenom ili u fitness dvoranama.. Naime, K08 je idealan za sportaše iz tenisa, rukomata, nogometa, borilačkih sportova i svih ostalih. Dodajmo kako je svjetska turneja predstavljanja rekvizita tek počela nedavno u Liverpoolu i Londonu,  a službena certifikacija  održana je i  u Zagrebu, a gradovi poput Las Vegasa, Dubaija, Miamija,Vancouvera imat će ovo ljeto svoje prve školovane trenere za rad s ovim rekvizitom.

Uspjeh

Velik je to uspjeh Fitness studija Vrhovec koji je prepoznat od strane klijenata već dugi niz godina. Kako nam je rekao Vrhovec, uvijek se traži slobodno mjesto više, a tajna zašto postoji takav interes za trening u njegovom studiju je između ostalog i neprestano uvođenje noviteta, praćenje svjetskih trendova te ne ponavljanje jednih te istih treninga. Naime, Vrhovec je još prije mnogo godina prvi u Zagorju uveo vježbanje koje je sam osmislio po uzoru na američke programe, a riječ je o Total Body Fitness-u gdje se treninzi provode sa jednim od najmoćnijih rekvizita, a to je vlastito tijelo, uveo je treninge sa TRX trakama, kettllebell-e, teške konope i ostale rekvizite koji su do tada bili nepoznanica na ovim prostorima.. - Fitness nije dosadna stvar koja uključuje samo vožnju stacionarnog bicikla ili orbitreka 45 minuta. Fitness je puno više od toga – rekao nam je Vrhovec za kraj i iskoristio priliku da nam demonstrira ovaj novi rekvizit s kojim će, njegovi klijenti, sigurno uživati na treninzima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook