Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Vježbom pokazana spremnost za slučaj potresa, HGSS prečnicom izvukao unesrećenog s tavana

Vježba službi civilne zaštite održana je u Velikom Trgovišću


U Velikom Trgovišću održana je vježba civilne zaštite pod nazivom 'Potres Općina Veliko Trgovišće – 2018'. Radnja vježbe pretpostavila je da je došlo do potresa te da je bilo potrebno spasiti posjetitelje zbog urušavanja dijela zgrade Općine i požara u poslovnom prostoru Općine. U samu vježbu uključeni su bili Općina Veliko Trgovišće, HGSS – Stanica Krapina, Policijska uprava krapinsko – zagorska i Državna uprava za zaštitu i spašavanje.




Nenad Capar, dopročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja – stanica Krapina, rekao je kako su pripadnici HGSS – a bili angažirani da izvuku osobu zarobljenu u tavanskom prostoru. – Osoba je ostala zarobljena uslijed urušavanja koje je uzrokovao potres. Potražni tim je izvršio pretragu objekta i našao unesrećenu osobu. Nakon toga je dio ekipe otišao gore gdje je osoba medicinski zbrinuta za transport. Sam transport izveli smo tirolskom prečnicom, a nakon što je osoba izvedena van objekta, predana je timu hitne medicinske pomoći – naglasio je Capar dodajući da je važnost ovakvih vježbi iznimna kako bi se službe koordinirale i bile spremne za sve situacije.

U vježbi su sudjelovali i pripadnici Vatrogasne zajednice Općine Veliko Trgovišće, a angažman vatrogasaca pohvalio je njihov zapovjednik i načelnik Stožera civilne zaštite Općine Veliko Trgovišće Mladen Matković. – Imali smo tri unesrećan, jedan je bio teže ozlijeđen, a dva lakše te su njihove ozljede zbrinute na licu mjesta. U vježbi je sudjelovalo oko tridesetak pripadnika svih službi – rekao je Matković.



Zadovoljstvo zbog prikazanog nije krio ni načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički. - Pokazali smo da smo spremni na sve nedaće i izazove. Vježbe provodimo svake godine, a ovim putem zahvaljujem svima koji su sudjelovali – rekao je Greblički.




Još članaka iz "Vijesti"

Facebook