Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Tržnica Zabok proslavila drugi rođendan

Razgovarali smo s kupcima, prodavačima i pokretačima same priče


Na zabočkoj tržnici svakog je vikenda živo i dinamčno, no danas je to bilo u slavljeničkom tonu. Naime, Tržnica Zabok obilježila je drugu godišnjicu postojanja. Za dobru atmosferu bili su zaduženi tamburaši, a Ana Novosel iz Donje Stubice bila je zadužena za pripremu prave zagorske delicije - strepe. - To je jedno staro zagorsko starinsko jelo. Stavljam unutra sir, malo pire krumpira, vrhnja, masti, a tijesto je vučeno - ispričala je Ana ukratko dodajući kako joj se koncept zabočke OPG tržnice jako sviđa, a ističe kako to sve više prepoznaju i kupci. - Više im nije bitno ako nešto što je domaće i iz provjerenog uzgoja košta i malo više novaca - zaključila je Ana.



A možda netipična namirnica za Zagorje, ali vrlo tražena na zabočkoj tržnici jest riba. Nije rijetkost da ljudi i iz Zagreba 'potegnu' do Zaboka da bi kupili ribu jer izbor je raznolik i vrlo velik. - Jako smo zadovoljni prodajom. Moram reći da se kupuje sve, od srdelica do skuplje ribe - rekla nam je prodavačica Štefica. S njome se složila i Ana Žukina koja na tržnici prodaje već dugi niz godina, a najviše kaže, ide salata i grinceg.



Obzirom da je na vrata zakucalo i proljeće, vrlo tražena roba jesu i flanci. Potvrdila nam je to i Ivanka Cafuk koja u Zaboku svoje proizvode prodaje više od dva desetljeća. - Ova tržnica jako lijepo izgleda, a kupaca ima jako puno. Sad najviše idu presadnice, a sve one presadnice koje mi ostanu ja posadim i poslije prodajem povrće - ispričala je Ivanka.



Voditelj Tržnice Zabok Krešimir Klenkar naglasio je kako je misija postojanja ove tržnice u potpunosti uspijela te dokazala svrhu svojeg postojanja u protekle dvije godine. No planova ima mnogo i ne staje se s poslom. - Evo, od 15. travnja do 15. lipnja na glavnom zabočkom trgu imat ćemo prodaju i sajam cvijeća i presadnica. Riječ je o inicijativi u kojoj je pomagao i Grad Zabok s kojim imamo odličnu suradnju - objasnio je Klenkar.













Još članaka iz "Vijesti"

Facebook