Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Treći put raznijeli bankomat, jednom se lopov odao. Popucali su mu bubnjići pa je morao k liječniku

Ja sam čul kad je puklo, zbudil sam se, ali sam mislim da neko puca od veselja - ispričao nam je mještanin Ivek, koji živi kilometar od centra mjesta


Krim policija započela je očevid u Mihovljanu gdje je sinoć miniran bankomat Erste banke i nikoga ne puštaju blizu. Neslužbeno doznajemo da je novac odnesen. Svuda okolo razbacano je staklo, a policijska traka provučena je sve po okolnoj njivi. Podsjećamo, sinoć oko dva sata iza ponoći mještane Mihovljana iz sna je probudila jaka eksplozija. Nepoznati počinitelji raznijeli su bankomat koji je postavljen na zgradi društvenog doma i pobjegli s plijenom. Na zgradi društvenog doma nalaze se poslovni prostori, koji su prilikom eksplozije pretrpjeli materijalnu štetu. Ova je treća krađa novaca na bankomatu u Mihovljanu. Prvi puta na toj zgradi, a zadnja dva puta na zidu druge trgovine par metara dalje.

Gordana Kuharić iz Lobora u toj istoj zgradi ima frizerski salon. Danas je trebala raditi, no od posla ništa, a imala je naručene mušterije za frizuru. Ne zna kolika je šteta, no vrata frizerskog salona su oštećena, a staklo na vratima razbijeno. I trgovina Konzuma je oštećena. Porazbacane su police s artiklima, uništeno voće i povrće, uništen kompjutor, no prema prvim informacijama ukradeno nije ništa.

U birtiji 'kod Babića' sreli smo nekoliko mještana koji su eksploziju čuli. Jako je grunulo, kažu. Tresla su se stakla na kućama, a neki su mislili da djeca pucaju iz karabita. Mještane ne čudi što su na meti lopova, jer znaju da su malo mirno mjesto, koje noću nije prometno, što očito lopovi profesionalci koriste. Jednom se, ispričali su, lopov odao, jer su mu prilikom eksplozije nastradali bubnjići pa je morao potražiti liječničku pomoć.

Željko Čleković  rekao nam je da mu je vijest o razbojstvu javila kćer koja je čula detonaciju. – Ovo je treće miniranje bankomata, i prije par godina miniran je bankomat pred sam Uskrs. Čini mi se isto Veliki četvrtak. Izgleda da nekome treba financijska potpora pred blagdane. Bankomat je u prostoru Udruge vinara i vinogradara Lucen i mislim da je njima nanesena najveća šteta. Ja imam ured kod Konzuma. Mislim da kod mene nije nastala šteta, ali još ne znam, jer me ne puštaju blizu – ispričao nam je Željko, inače predsjednik Općinskog vijeća Mihovljana.

-Ja sam čul kad je puklo, zbudil sam se, ali sam mislim da neko puca od veselja. Ali ne bojim se, čega mi se mi Mihovljančani bojali – rekao nam je Ivek Kuhta. Centrom Mihovljana čula su se i pitanja 'zašto se to dešava, kaj to je…?

Inače, još je uvijek zatvoren promet glavnom cestom kroz centar Mihovljana, a policija vozače preusmjerava lokalnom cestom pokraj mjesnog groblja, jedini alternativni pravac.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook