Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] STIGLO ROBOTSKO ODIJELO: Daniel Plašć ponovno stao na svoje noge

Odijelo je zasad iznajmljeno, no očekuje se njegova kupnja iduće godine


Daniel Plašć stao je ponovno na svoje noge. Lijepa je to vijest i svojevrsni epilog brojnih humanitarnih akcija koji su se održavale za skupljanje novčanih sredstava kojima bi se kupilo robotsko odijelo za tog 18 – godišnjeg mladić. On je u prometnoj nesreći prije nekoliko godina ostao paraliziran i robotsko je odijelo bilo jedini način da ponovno prohoda.

– Osjećaj je odličan. Konačno opet gledam ljude u oči. Ovdje sam tjedan dana i još ću biti. Vježbam s timom fizioterapeuta i još ću neko vrijeme biti tu – rekao je Daniel. Njegov otac Stjepan objasnio nam je kako odijelo nije kupljeno već je unajmljeno, no kupovina se planira za iduću godinu. – Cijena odijela je 98 tisuća eura. Mi imamo 2/3 sredstava i sada imamo odijelo unajmljeno. Daniel je odlično reagirao i super mu ide privikavanje – istaknuo je Stjepan uz zahvale svim ljudima koji su pomogli dosada.


Ponos zbog činjenice da Daniel konačno koristi odijelo nije krio ni župan Željko Kolar. – Super Daniel. Tako ja zovem našeg Daniela. On je imao ogromnu volju i veliku podršku svojih roditelja, a na nama nije preostalo ništa drugo nego da podržimo tu akciju. Zadovoljni ćemo biti kada skupimo sve novce i kada odijelo bude Danielovo vlasništvo. Siguran sam da ćemo u tome uspjeti – rekao je župan dok je ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Željka Žnidarić rekla kako joj je drago što se upravo u toj bolnici odvija Danielova rehabilitacija. – Fizioterapeuti koji ovdje rade s Danielom bit će certificirani za rad s ovakvim medicinskim pomagalima, a mi se nadamo kako bi upravo takva pomagala mogla biti dio rehabilitacijskog programa ove bolnice – istaknula je Žnidarić.


Odijelo koje Daniel trenutno koristi, prvo je takvo u Hrvatskoj, a prema riječima predstavnice tvrtke proizvođača odjela, nekoliko ih se stotina koristi diljem svijeta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook