Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] PREDSTAVLJENA PAMETNA PLOČA U ZABOČKOJ GIMNAZIJI: Tehnologije pomažu i čine nastavu dinamičnom i atraktivnijom

Krapinsko-zagorska županija kupila je ove godine devet pametnih ploča za devet srednjih škola. Mnoge naše osnovne i srednje škole imaju već pametne ploče, no bez obzira na to svaka pametna ploča je podiže kvalitetu nastave u tim školama – rekla je zamjenica župana Jasna Petek

Danas je u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku predstavljena primjena najmodernije tehnologije u nastavi – primjena pametne ploče. Krapinsko-zagorska županija je naime, ove godine osigurala 9 pametnih ploča za srednje škole kojima je osnivač čija je ukupna vrijednost 118. 000 kuna.


Danas je tako održan sat biologije u 3. j razredu gdje je profesorica Irena Futivić prezentirala sve mogućnosti pametne ploče, a učenici su aktivno sudjelovali u nastavi i pokazali kako izgleda rad. Na nastavi su prisustvovali i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek te ravnateljica Gimnazije Bibijana Šlogar.Nastavna jedinica bila je 'Gušterača i inzulin', a pokazano je kako se preko pametne ploče interaktivno mogu slagati puzzle, gledati filmovi, pretraživati preko interneta, a učenici su preko online kviza i s pomoću svojih pametnih telefona pokazali navedeno znanje o naučenoj nastavnoj jedinici.


Gimnazija AGM pametnu ploču dobila je naime u rujnu. – Profesori su imali nekoliko edukacija vezane za ploču, no edukacije ne završavaju. Tek sada otkrivamo mogućnosti ploče – rekla je profesorica Irena Futivić i dodala kako su učenici izvrsno prihvatili pametnu ploču. – Pametna ploča definitivno oplemenjuje nastavu – dodala je profesorica.
Da pametne ploče definitivno oplemenjuju nastavu složila se i ravnateljica Gimnazije Bibijana Šlogar. – Nepregledne su mogućnosti ploče, mnogo je ideja koje se s pomoću ploče mogu iskoristiti u nastavi te učenici pomoću nje lakše usvajaju gradivo – rekla je ravnateljica Šlogar i dodala kako je veliki izazov raditi s pločom. – Tehnologije pomažu i čine nastavu dinamičnom i atraktivnijom, približava gradivo učenicima, ali bez energije nastavnika i njegovih ideja za osmišljavanje sata nema napretka – zaključila je ravnateljica Šlogar.


O županijskoj investiciji ulaganja u pametne ploče govorila je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek. – Krapinsko-zagorska županija kupila je ove godine devet pametnih ploča za devet srednjih škola. Mnoge naše osnovne i srednje škole imaju već pametne ploče, no bez obzira na to svaka pametna ploča je podiže kvalitetu nastave u tim školama – rekla je zamjenica župana Jasna Petek i dodala kako je plan Županije u narednom razdoblju kupiti sljedeće nove pametne ploče. – Nastava s pametnim pločama je za učenike izuzetno privlačna, a s druge strane je visoko motivirajuća, a rezultat toga je kvalitetno usvajanje znanja. U plusu su i učenici i nastavnici, a svi su visoko motivirajući.


- Moram napomenuti da u našoj županiji osnovne i srednje škole izuzetno dobro koriste nove moderne tehnologije te su visoko motivirano te u županiji promišljamo da u sljedećem razdoblju i za sljedeću školsku godinu krenemo s jednim novim projektom koji bi značio uvođenje novih tehnologija u sve škole i to s novim programima koje omogućavaju kvalitetnu nastavu – najavila je zamjenica župana Jasna Petek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Za sve skupine vozila otvorene su autoceste: A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb te Jadranska magistrala (DC8). Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. U Lici ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na autocesti A1 između tunela Mala Ka...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program