Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] PREDSTAVLJENA PAMETNA PLOČA U ZABOČKOJ GIMNAZIJI: Tehnologije pomažu i čine nastavu dinamičnom i atraktivnijom

Krapinsko-zagorska županija kupila je ove godine devet pametnih ploča za devet srednjih škola. Mnoge naše osnovne i srednje škole imaju već pametne ploče, no bez obzira na to svaka pametna ploča je podiže kvalitetu nastave u tim školama – rekla je zamjenica župana Jasna Petek


Danas je u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku predstavljena primjena najmodernije tehnologije u nastavi – primjena pametne ploče. Krapinsko-zagorska županija je naime, ove godine osigurala 9 pametnih ploča za srednje škole kojima je osnivač čija je ukupna vrijednost 118. 000 kuna.


Danas je tako održan sat biologije u 3. j razredu gdje je profesorica Irena Futivić prezentirala sve mogućnosti pametne ploče, a učenici su aktivno sudjelovali u nastavi i pokazali kako izgleda rad. Na nastavi su prisustvovali i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek te ravnateljica Gimnazije Bibijana Šlogar.Nastavna jedinica bila je 'Gušterača i inzulin', a pokazano je kako se preko pametne ploče interaktivno mogu slagati puzzle, gledati filmovi, pretraživati preko interneta, a učenici su preko online kviza i s pomoću svojih pametnih telefona pokazali navedeno znanje o naučenoj nastavnoj jedinici.


Gimnazija AGM pametnu ploču dobila je naime u rujnu. – Profesori su imali nekoliko edukacija vezane za ploču, no edukacije ne završavaju. Tek sada otkrivamo mogućnosti ploče – rekla je profesorica Irena Futivić i dodala kako su učenici izvrsno prihvatili pametnu ploču. – Pametna ploča definitivno oplemenjuje nastavu – dodala je profesorica.
Da pametne ploče definitivno oplemenjuju nastavu složila se i ravnateljica Gimnazije Bibijana Šlogar. – Nepregledne su mogućnosti ploče, mnogo je ideja koje se s pomoću ploče mogu iskoristiti u nastavi te učenici pomoću nje lakše usvajaju gradivo – rekla je ravnateljica Šlogar i dodala kako je veliki izazov raditi s pločom. – Tehnologije pomažu i čine nastavu dinamičnom i atraktivnijom, približava gradivo učenicima, ali bez energije nastavnika i njegovih ideja za osmišljavanje sata nema napretka – zaključila je ravnateljica Šlogar.


O županijskoj investiciji ulaganja u pametne ploče govorila je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek. – Krapinsko-zagorska županija kupila je ove godine devet pametnih ploča za devet srednjih škola. Mnoge naše osnovne i srednje škole imaju već pametne ploče, no bez obzira na to svaka pametna ploča je podiže kvalitetu nastave u tim školama – rekla je zamjenica župana Jasna Petek i dodala kako je plan Županije u narednom razdoblju kupiti sljedeće nove pametne ploče. – Nastava s pametnim pločama je za učenike izuzetno privlačna, a s druge strane je visoko motivirajuća, a rezultat toga je kvalitetno usvajanje znanja. U plusu su i učenici i nastavnici, a svi su visoko motivirajući.


- Moram napomenuti da u našoj županiji osnovne i srednje škole izuzetno dobro koriste nove moderne tehnologije te su visoko motivirano te u županiji promišljamo da u sljedećem razdoblju i za sljedeću školsku godinu krenemo s jednim novim projektom koji bi značio uvođenje novih tehnologija u sve škole i to s novim programima koje omogućavaju kvalitetnu nastavu – najavila je zamjenica župana Jasna Petek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook