Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Postavljeni nosači mosta na cesti Jadeki – Grdenci, završetak radova u proljeće

Grad Zabok ostvario je sufinanciranje za izgradnju spomenute ceste


Početkom listopada 2018. godine započeli su radovi na izgradnji ceste Jadeki – Grdenci. Riječ je o projektu kojeg je Grad Zabok prijavio na natječaj Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvo i ruralni razvoj te je ostvario sufinanciranje. Radovi su povjereni tvrtki CIGLENICA d.o.o. iz Zaprešića, a vrijednost iznosi 2.502.973,29 kn. Do sada su izvedeni radovi na izgradnji donjeg stroja nerazvrstane ceste (skidanje humusa, valjanje posteljice, dobava i ugradnja geotekstila i dobava i ugradnja kamenog materijala) u ukupnoj duljini od cca 750 metara dok će cesta biti ukupne duljine 927 metara. Izgrađen je propust preko kanala, te su postavljeni svi nosači duljine 22 metra preko vodotoka rijeke Krapinice.

Obzirom na kompleksnost postave nosača i same izgradnje mosta nužna je bila izrada privremenog prelaska izrađenog od armiranobetonskih okvirnih elemenata preko vodotoka, kako bi mogli postaviti dizalice s obje strane i postaviti armiranobetonske nosače.

Završetak radova i kompletna realizacija projekta očekuje se početkom proljeća 2019. godine. - Naime, obzirom da smo u klimatološki nepovoljnom vremenu za dovršetak projekta, odnosno, nnemogućnosti asfaltiranja u zimskim uvjetima, nije realno planirati završetak projekta u zimskim mjesecima – poručili su iz Grada Zaboka

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook