Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Počela sezona berbi grožda, ove godine rekordno uranila

Izrazito visoke temperature i sunčano ljeto omogućili su ubrzano dozrijevanje grožđa, tako da su ove godine berbe uranile dva do tri tjedna u odnosu na prošlu godinu - rekao je agronom Nenad Kantoci iz Savjetodavne službe


Ove su godine berbe grožđa znatno uranile, pa je ovih dana na bregima postalo jako veselo. Naša je ekipa posjetila vinograd Željka Črnjevića iz Zaboka koji se danas sa svojim vjernim beračima okupio u svojem vinogradu u Grabrovcu.

- Brali smo chardonnay, bijeli pinot i sauvignon. Nabrali smo za 700 litara, a bralo nas je 12 – rekao nam je Črnjević i dodao kako su berači brali od 9 sati do 13. – Sad slijedi sve što ide u vinogradu nakon branja – druženje uz jelo do večernjih sati, a možda bu i došla mužika – rekao je Črnjević i dodao kako je grožđe bilo zdravo.

Druženje veselih berača nastavilo se i nakon odlaska, a kako je bilo na samoj berbi pogledajte u našem videu u nastavku.

Izrazito visoke temperature i sunčano ljeto omogućili su ubrzano dozrijevanje grožđa, tako da su ove godine berbe uranile dva do tri tjedna u odnosu na prošlu godinu. One kasnije sorte brat će se za dva do tri tjedna. Preporuka je da se prati stanje kiselina i šećera u prosječnom uzorku vinograda  i na temelju toga donosi odluka - rekao je agronom Nenad Kantoci iz Savjetodavne službe.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook