Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Oko 1000 trkača krenulo sa starta ovogodišnjeg 'AZ Zagorje Trekka'


Točno u 10. 30 sati uz zvukove kuburaša započelo je ovogodišnje izdanje 'AZ Zagorje trekka'. Organizatori ovog događanja su Zagorje Adventure Team, Turistička zajednica KZŽ i Turistička zajednica Grada Zaboka uz generalnog sponzora AZ mirovinski fond. Sa starta je krenulo više od 1000 trkača, a prije samog starta pozdravio ih je i župan Željko Kolar. – Čast nam je što smo ponovno ugostili toliko trkača u našoj županiji. Uživajte u našim delicijama, bregima i kletima. Dobro nam došli – poručio je župan Kolar.

Zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek pohvalio je Zagorje Adventure Team te istaknuo kako je njihov angažman jedan od razloga što je uvijek ovako dobar odaziv.- Zbog blizine Zagreba, ljudima je vrlo lako doći do ovdje, atmosfera je uvijek odlična i drago nam je što smo domaćini – rekao je Hanžek.

Natjecatelji će biti raspoređeni u tri kategorije – light (8 kilometara), Active (16 kilometara) i Challanger (28 kilometara). Ovogodišnja je novost da će nagrađeni biti i dječaci i djevojčice rođeni 2004. godine i kasnije, a na okrepnim stanicama naći će se i hrana i voda za kućne ljubimce budući da mnogi trekkeri dolaze sa psima. Proglašenje pobjednika očekuje se u popodnevnim satima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook