Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] NAKON UČITELJICA STIGLI I UČITELJI: Veže nas prijateljstvo i ljubav prema glazbi

Učitelji trenutno rade na promociji svog singla, ljubavne balade 'Pomisli na mene', za koji su snimili i spot na raznovrsnim lokacijama, među kojima se ističu dvorac Trakošćan i utvrda Milengrad


Na hrvatskoj glazbenoj sceni nakon Učiteljica, stigli su i Učitelji, peteročlani bend čiji članovi dolaze iz Zagorja i Varaždina. Članovi benda su Dominik Pokos, Slaven Pokos, Ivan Požgajec, Dado Kleflin i Igor Cerovečki. Ističu kako ih veže pravo prijateljstvo i ljubav prema glazbi, a da su posebni po tome što su ujedinili tamburašku i rock glazbu raznovrsnim instrumentima (električne tambure, bubnjevi, klavijature, bas) te energičnim načinom sviranja.

Dakle, poznavali su se i družili otprije i u glazbenom smislu napraviti nešto novo. Zašto Učitelji, je li to po uzoru na ženski bend Učiteljice, pitamo dečke? – Vrlo simpatično pitanje. Uvijek nam je simpatično kad nas ljudi uspoređuju s Učiteljicama, no s njima se sastajemo samo na školskim sjednicama. Ime Učitelji čuvamo već duže vrijeme u ladici. I sad je konačno došao trenutak da se prikažemo u našem pravom smislu. Inače, po profesiji smo zbilja učitelji - pojasnili su članovi benda.

Promocija singla

Učitelji trenutno vrijedno rade na promociji svog singla, ljubavne balade pod nazivom „Pomisli na mene“, za koji su snimili i spot. Za pjesmu i tekst je zaslužan Denis Špegelj – primaš Najboljih hrvatskih tamburaša. - Izuzetno smo zadovoljni pjesmom koja je stilski fenomenalno ‘legla’ svima u bendu. Ova pjesma je pravi nastavak našeg, sad već, prepoznatljivog stila glazbe, a svakako i zvuka. Za sada su reakcije publike odlične - rekli su članovi banda Učitelji. Spot je djelo Marija Majcena u kojem glumi mlada talentirana glumica i model Antonia Raić. Snimalo se na raznovrsnim lokacijama od kojih se ističu predivan dvorac Trakošćan i utvrda Milengrad. Dio spota sniman je u Bajzovim dvorima u Međimurju.

Mlada publika željna plesa

Pjesma je vrlo brzo, kažu, osvojila srca slušatelja radio postaja. - Pjesma je ljubavna balada. Naravno, riječ je o neprežaljenoj ljubavi. Pjesma je posebna i po tome što svaki čovjek u stvarnom životu, kad - tad može poistovjetiti s njom. Svi smo mi u jednom dijelu svog života imali ili ćemo tek imati neprežaljene ljubavi – opisuju Učitelji. S obzirom da su u bendu svi multiinstrumentalisti, pokrivaju brojne glazbene žanrove. - Sviramo u klasičnoj postavi benda na razglas, no isto tako i na suho u tamburaškoj postavi. Trudimo se biti aktivni u svim područjima glazbe, kao što su domaća i strana zabavna te pop-rock glazba, tamburaške, klapske i dalmatinske pjesme, kao i narodni repertoar u kojem glavnu ulogu ima naš vrsni harmonikaš – naglasili su.

Antonia Raić

- Naša publika je mlada, željna zabave i plesa i ona je naš glavni pokretač- Potpuno smo prilagodili koncertni repertoar mladima. Najljepše je to što nakon koncerta sa svojom publikom ostajemo i feštamo, postajemo dio publike, a publika dio benda - izjavio je Dominik Pokos, frontmen benda. Za kraj su poručili kako će na ljeto izbaciti novu zabavnu brzu pjesmu koju će popratiti morski i sunčani spot.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook